Full norsk pott i laghoppingene

Denne fredagen var det både topp stemning, fellesskapsfølelse, flere høye skuldre og etter hvert også brede smil på Gjelsten Arena. For nå skulle det blant annet hoppes på lag i FEI Nations Cup™ Youth – under femte etappe av i alt ni for sesongen. - Og de norske lagutøverne, de var ikke snauere enn at de vant alle sine klasser.

av
Sille Kasin
Seiersrunde/ Children/ Nations Cup/ NRYF
Etter dagens seier på hjemmebane i nasjonshoppingen, slipper childrenrytterne Philippa Porskrog Heiestad og Twiggy Josefine Sander Aas jubelen løs. Foto: Helene Gjerde Aamdal og Twiggy Josefine Sander Aas

Andre uke av årets Drammen Spring Tour ruller videre – denne fredagen med fullt opp av klasser både på Gjelsten Arena 1 og 2, og med start- og resultatlister som har rommet både nasjonale ponniklasser, den andre av helgens andre av tre internasjonale unghestklasser for de fem og seks år gamle spranghestene, flere internasjonale aldersbestemte klasser, og en rekke internasjonale klasser på tostjerners nivå. – Og kanskje morsomt av alt, både for utøvere og publikum -  laghoppinger for ponni, children, juniorer og unge ryttere i FEI Nations Cup™ Youth.

Gjør hverandre gode

Først på programmet stod laghoppingen for children over to omganger med hinderhøyde1.25 m. Det norske laget bestod av Philippa Porskrog Heiestad med Nildans, Hedda Solberg Jacobsen med La Perla VA, Twiggy Josefine Aas Sander med Quinine og Elsa Gunilla Sandven med Casemiro CC anført av chef d’équipe Tom Vidar Gjeldnes. Femterytter på laget var Filippa Madicken Thon Finne.

Etter at første runde var unnagjort, lå Norges childrenlag i bekvem ledelse som eneste lag med null feil i protokollene, og med god margin ned til Finland, Sverige og Danmark. Men likevel skulle det selvsagt også leveres i andre runde for å sikre seieren på hjemmebane, og det er vel kjent at ingenting er avgjort i en laghopping før siste ekvipasje er trygt over mållinjen.

Og seieren, den ble sikret da det gjaldt som mest i andre omgang – gjennom mer god og lærerik riding, og med totalt 16 feil over dagens to runder i protokollene for det norske childrenlaget. Finland endte på andreplass med til sammen 21 feil, mens Sverige ble stående bokført med i alt 23 feil og tredjeplass.

En lykkelig Elsa Gunilla Sandven gratuleres av dommeren i etterkant av lagseieren i childrenrytternes nasjonshopping. Foto: Helene Gjerde Aamdal
Childrenglede på Gjelsten Arena 1 - Hedda Solberg Jacobsen på La Perla VA. Foto: Helene Gjerde Aamdal

- Det var skikkelig gøy at childrenlaget vårt vant, fastslår Tom Vidar Gjeldnes etter at «Ja vi elsker» hadde tonet ut på hovedarenaen, og premiene var delt ut. – Rytterne har høyt nivå på ridingen sin, og banen var krevende. I disse fem rytterne har vi et veldig fint lag som løfter hverandre og gjør hverandre gode, og dette skinner igjennom på hele teamet. De samme rytterne blir å se til start igjen i Zuidwolde om drøyt to uker, og og med dagens innsats vil jeg si at alle er godt forberedt, smiler han.

Hyggelig hjemmeseier

I FEI Nations Cup™ Youth for ponni rommet startlistene tre lag, og ekvipasjene som hadde fått tilliten fra NRYFs landslagsledere for children og ponni, Tom Vidar Gjeldnes og Solveig Fotland Newermann, var Emilie Øia Helgesen med Eye Of Tiger Alias, Amalie Bjordahl Schau med Sparkling Mr. Bombastic, Kaja Foss Kjølner med Sunny’s Heart og Linnea Ovidia Aamodt Fossnes med Touch Subject. Femterytter på laget var Sofie Eriksen.

Et knippe glade ponniryttere dro lagseieren i land, godt hjulpet av chef d'équipe Tom Vidar Gjeldnes. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Her ledet Tom Vidar Gjeldnes et godt satsende norsk lag inn til andre seier for dagen, og det var en godt fornøyd chef d’équipe som delte gleden over ponnilagets førsteplass etter to krevende omganger med hinderhøyde 1.25 m:

- Det var jo veldig gøy at de vant, og laget jobbet bra på en krevende bane. Det er fortsatt tidlig på sesongen, og det blir spennende å følge dem videre, forteller landslagslederen entusiastisk.

Juniorene slo tilbake

Med Mikael Kolind i spissen deler nå Tom Vidar Gjeldnes og Solveig Fotland Newermann landslagslederansvaret for de norske juniorene og unge ryttere.

Ifølge Tom Vidar Gjeldnes har vi nå en stor og sterk juniorgruppe å skilte med, og denne gangen var det Ingrid Sandhei Bjørklund med Staedtebahn’s Cornwell, Rasmus Aasland med Cardigan, Mikkel Fredin Nilsen med Onaa Van d’Heerlijkheid og Siri Endresen med Stenhaga Tulip Tattoo, samt femterytter Martine Berheim Skår som forsvarte de norske fargene i de to omgangene over 1.40 m.

Etter at første omgang var omme, lå de norske juniorene i tet med fire feil foran Sveriges lag med åtte – og med god margin ned til Finland og Danmark. Men så – i første halvdel av den viktige andrerunden, snudde tingene seg - slik det så ofte gjør i spesielt laghoppinger, og det så brått ut til å kunne gå Sveriges vei.

Den svenske gleden skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig, for til sist skulle Norges juniorer vise seg å kunne slå tilbake når det gjaldt som mest. De sikret dermed populær lagseier på hjemmebane med tolv feil totalt, og kunne med dette vel fortjent slippe seiersgleden løs. Og dermed var også lagseier nummer tre av tre mulige imponerende nok et faktum for de norske lagutøverne denne fredagen.

Juniorlaget sørget for ekstra spenning under dagens nasjonshopping. Her med chef d'équipe Tom Vidar Gjeldnes. Foto: Sille Kasin/ NRYF

- Jeg må bare si at juniorene våre stod for en veldig bra lagprestasjon nå i kveld, bekrefter en storfornøyd Tom Vidar Gjeldnes etter at altså seier nummer tre av tre mulige i dagens etappe av FEI Nations Cup™ Youth var et faktum. – De første ekvipasjene i andrerunden fikk noen flere feil enn det vi hadde håpet på, og da var det ekstra morsomt at de andre leverte som de gjorde, fastslår han og fortsetter: – Og at isprinsesse Siri kom inn som fjerderytter og leverte dagens beste runde og dermed sikret topplasseringen for oss, det er bare en helt utrolig sterk prestasjon!

NRYFs landslagsledere Tom Vidar Gjeldnes og Solveig Fotland Newermann har all grunn til å være fornøyde etter tre flotte lagseiere i nasjonshoppingene for children, ponni og junior. Foto: Sille Kasin/ NRYF

En sterk prestasjon skulle til sist også Young Rider-laget fra Sverige stå for. Igjen bød helgens belgiske banebygger Bart Vonck med team på en både stor og teknisk utfordrende bane på Gjelsten Arena 1 i ren utklassingsstil. Det hele igjen ble avgjort gjennom to tøffe omganger, men denne gangen altså med hinderhøyde 1.45 m. Danmark ble nummer to, mens Finland som kun hadde tre ekvipasjer på laget og dermed ingen drop score, ble nummer tre. Norge hadde på sin side dessverre ikke ungryttere nok til å kunne delta i kveldens nasjonshopping.

Resultater:

Relaterte artikler