Fransk seier i Madrid

Franske Julien Epaillard tok sin andre seier for sesongen i den vest-europeiske World Cup-ligaen i Madrid søndag ettermiddag og ligger nå nest øverst i sammendraget, bak franske Kevin Staut. Marie Valdar Longem sto enda en gang for en meget god runde, men med et lite riv ble det ikke poeng denne gangen.

Franske Julien Epaillard tok sin andre seier i World Cup-sammenheng denne høsten i dagens klasse i Madrid. (Foto: FEI/Nacho Olano)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Franske Julien Epaillard vant på hjemmebane i Lyon siste helgen i oktober – og i dag gjorde han det igjen, i Madrid. Seieren satt med hans ti år gamle hoppe Caracole de la Roque (Zandor Z/Kannan), med nesten to sekunders margin til nummer to, tyske Daniel Deusser/Bingo Ste Hermelle (Number One d’Iso/Diamant de Semilly).

Hele 15 av totalt 40 startende klarte banebygger Javier Trenors grunnomgang feilfritt. Marie Valdar Longem og Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) var bare en liten hårsbredd fra å sørge for at antall feilfrie var 16. Men jevn, fin rytme forserte de hinder for hinder feilfritt – sammen fikk de det til å se lett ut. I trekombinasjon touchet Echo de Virton bare så vidt borti den hvite, smale planken på c-hinderet, en rekk som fulgte etter rekk-oxer, og planken falt i bakken. Sammen galopperte de i mål på tiden 66,27 s, og det skulle bli nest beste tid av de med fire feil. Resultatmessig ble det 17. plass på ekvipasjen – dermed ble det ingen poeng denne gang å legge til de 12 poengene Marie har fra Oslo.

Kun fire ekvipasjer gikk dobbelt null. Mens vinneren var soleklar, skilte det minimalt mellom Deusser på andre og franske Simon Delestre/Cayman Jolly Jumper (Hickstead/Quaprice Boimargot Quincy). Det ble italiensk på fjerde, ved Piergiorgio Bucci/Cochello (Casall/Cartani).

Kevin Staut ble nummer syv i klassen i dag med sin Visconti du Telman (Toulon/Dollar du Murier), og kunne legge til to poeng til de 32 han hadde fra før etter denne sjette kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. Staut har vært med i samtlige av disse seks og plukket poeng ved fem av dem. Med 42 poeng topper han sammendraget foran Epaillard med 40 og svenske Henrik von Eckermann med 34. Victoria Gulliksen ligger nå som nummer fem sammen med Daniel Deusser med sine 28 poeng.

Med 12 poeng ligger Marie Valdar Longem nå som nummer 32, en plass hun deler med nederlandske Harrie Smolders og belgiske Gilles Thomas.

Marie Valdar Longem får allerede neste helg muligheten igjen – hennes World Cup-reise går videre fra Madrid til spanske La Coruña 1.-4. desember.

Onsdag 30. november klokken 18.45 kan du se høydepunkter fra Madrid på Eurosport.

Resultater

Sammendrag vest-europeiske liga