Frankrike innledet sterkt i Jyske Bank Boxen

Det franske laget var første lag ut – og de tok og beholdt like godt ledelsen gjennom hele første dagen av verdensmesterskapet i Jyske Bank Boxen i Herning. Både på herre- og kvinnesiden innebar lørdagen også obligatorisk program – og her ble det henholdsvis fransk i topp.

Franske Lambert Leclezio innledet mesterskapet i Jyske Bank Boxen ved å innkassere hele 9,2 i obligatorisk. (Foto: FEI/Richard Juilliart)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det franske laget, med hesten Londontime (Londonderry/Feiner Graf) i spissen tok lagledelsen med 8,068 sammenlagt, mot Tyskland med 7,940 og Sveits med 7,659.

Mer fransk i topp ble det i kvinneklassen. Manon Mouthinho er ranket som nummer en på verdensrankingen og tok også årets seier i World Cup-finalen. Obligatorisk er vanligvis ikke hennes sterkeste øvelse, men denne gang satte hun personbeste for året og tok ledelsen.

– Jeg har jobbet veldig hardt, jeg hadde én sjanse – og det gikk, sa Manon etter første runde sammen med hesten Saitiri (Santorin/Dark Dream), longør Corinne Bosshard. Resultatet lød på 8,445. Rett bak følger de tyske utøverne Alina Ross og Julia Sophie Wagner med henholdsvis 8,365 og 8,310.

Verdenseneren Manon Mouthinho fra Frankrike tok ledelsen i kvinneklassen. (Foto: FEI/Richard Juilliart)

I herreklassen resulterte lørdagen også i fransk ledelse, ved Lambert Leclezio/Estado IFCE (Spielberg/Redford) med sterke 9,240, foran like franske Quentin Jabet og nederlandske Sam Dos Santos som fikk henholdsvis 8,666 og 8,624.

-Hesten min var virkelig god, den siste måneden har han gitt oss alt. Men 9,2 – det er helt vilt!

Søndagen i Herning rommer første runde av Pas de deux samt teknisk for de individuelle utøverne.

Start- og resultatlister