Fra VM i Herning til nasjonshopping i Dublin

Fra VM-arenaen i danske Herning har reiseruten gått videre til tradisjonsrike Dublin Horse Show for fire norske ryttere og landslagsledelsen. Konkurransene på den grønne gressmatten er godt i gang, og fredag ettermiddag er det klart for Longines FEI Jumping Nations Cup, nasjonshoppingen i førstedivisjon.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Ja, det går i ett, fastslår Mikael Kolind, landslagslederen i sprang som rett etter Herning nå har tatt turen videre til Irlands hovedstad Dublin, sammen med de fire norske rytterne Marit Haarr Skollerud, Cecilie Hatteland, Johan-Sebastian Gulliksen og Victoria Gulliksen.

Veien videre

På plass i Dublin har Mikael fullt fokus på det som skjer under de fire dagene på stevneplassen der, men først reflekterer han litt over verdensmesterskapet sist helg, der målene om lagresultat i øvre halvdel og norske ryttere til finalen ikke ble nådd.

-Det var ikke der vi ville være, sier landslagslederen med henblikk på resultatlistene. – Det er klart at vi vil være med lenger opp. Men det lyktes vi rett og slett ikke med denne gang. Nå skal vi naturlig nok gjøre noen viktige evalueringer – se på hva vi har gjort og hva vi kan gjøre annerledes. Det er noen ting vi kan gjøre noe med og noen ting vi ikke kan gjøre noe med, det siste er ikke noe å bruke tiden på.

Viktig fremover er det kommende europamesterskapet i italienske Milano 29. august til 3. september 2023.

-For vår del er det en fordel at de fem beste lagene til VM alle var europeiske, de er med det allerede videre til OL i Paris 2024. Det gir oss en fordel i forhold til kvalifisering til OL i forbindelse med EM. Nå handler det om å legge en god plan for sesongen 2023, velge aktuelle nasjonshoppinger – det er World Cup-sesongen, ja, det går virkelig i ett!

-I VM kom vi ikke dit vi ville, nå må vi evaluere og se hva vi kan gjøre annerledes, sier landslagsleder Mikael Kolind som etter mesterskapet i Herning nå har reist sammen med et norsk lag til nasjonshopping i Dublin. (Foto: NRYF)

Men akkurat nå – Dublin Horse Show

Stevnet i Dublin er allerede i gang, og norske resultater har det blitt. Victoria Gulliksen har innledet sin deltagelse i Dublin Horse Show med en sjetteplass i 7/8 års klassen 1,40-1,45 m med åtteåringen Thuur Z (Tyson/Flipper D’elle*HN) torsdag. Cecilie Hatteland gikk også null og ble plassert i denne klassen, hun ble nummer 11 med Tourelle Z (Toulin/Fedor), også det en åtteåring.

-Det er første gang jeg er her i Dublin, det er et stort stevne og man merker virkelig at det er et stevne med historie og tradisjoner. Her går alt fra ponniklasser (nasjonalt mesterskap for kategori 1, 2 og 3. red.anm) til toppsporten, fortsetter Mikael. – Jeg gleder meg til fredagens nasjonshopping. Det blir riktignok vanskelig for oss å holde på plassen i toppdivisjonen, men det er bare å kjempe videre.

Fredag er det nasjonshopping

Fredag ettermiddag klokken 15.00 går startsignalet for nasjonshoppingen. Da står rytterne overfor en 1,60 m klasse over to runder, og ikke bare gir den viktige poeng i nasjonshoppingen – den virker også kvalifiserende for EM i 2023. Norge er land nummer to til start, blant syv nasjoner totalt. De øvrige land som deltar i Dublin er USA, Brasil, Nederland, Frankrike, Irland og Sveits. De som jakter poeng i Dublin er foruten Norge også Frankrike, Irland, Nederland og Sveits. Dette er sesongens siste nasjonshopping før finalen i Barcelona. I topp ligger Tyskland med 330 poeng, foran Belgia med 285, Nederland og Frankrike med 280. Norge ligger nederst på statistikken med 165 poeng, med Irland over seg med 210. Det er de syv beste lagene etter at siste nasjonshopping er fullført som får plass i finalen i spanske Barcelona 29. september til 2. oktober. Per i dag ligger Sverige som nummer syv med 215 poeng.

Victoria Gulliksen er første norske rytter ut med Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus), med Marit Haarr Skollerud som nummer to med Lancaster (Fantomas de Muze/Crown Z). Cecilie Hatteland er nummer tre ut for Norge, med sin Missy (Gelhas’ VDL Emilion/Heartbreaker), mens ankerrollen er det Johan-Sebastian Gulliksen/Ambrosio d’Alcy (Cabdula du Tillard/Calvaro F.C.) som har.

Start- og resultatlister

Victoria Gulliksen er første norske rytter ut for Norge i fredagens nasjonshopping, og med seg har hun sin VM-hest Papa Roach. (Foto: NRYF)