Dressur

Fra unghest til Grand Prix - og til lagsølv i Nordisk

Det var et gledelig sølv om i går gikk til det norske seniorlaget i dressur under Nordisk Baltisk mesterskap. – Dette sølvet er vi glade for, det er en ordentlig boost – og så er medaljen et flott resultat at et godt stykke arbeid; alle rytterne har laget sine hester selv, helt fra unghest til Grand Prix, sier sportssjef i NRYF, Nina Johnsen.

hest / Norges Rytterforbund
Torsdag tok de sølv, det norske seniorlaget i dressur ved Cathrine Rasmussen, Trude Hestengen, Catharina Lorentzen Lund og Mathilde Merethe Klaesson. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Sølvet til seniorlaget satt med et sammenlagt prosentresultat på 201,521, pent fordelt på lagekvipasjene Catharina Lorentzen Lund/Thiara de Lorentzia (Blue Hors Zack/Omas Lemond, NWB) med 65,478 %, Trude Hestengen/Kick Pleasure (Sezuan 2/Wynton, KWP, oppdretter W.L. Plaizier) med 62,696 %, Cathrine Rasmussen/Kleppenhus Jazzoline (Jazz/Blue Hors Don Romantic, DWB) med 67,174 % og Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio EL (Skovens Rafael/De Noir, DWB, oppdretter Eigil Kirkegaard Nielsen) med 68,869 %.

Gullet gikk til Danmark med 204,347 prosentpoeng, mens Sverige ble bronsevinnere med 195739. De norske rytterne red opp midtlinjen torsdag med en ambisjon om medalje, men sølv var et hakk høyere enn det opprinnelige målet.

Gått hele veien sammen

-Vi er virkelig glade for dette sølvet, at vi som lag får til dette. Det er en god stund siden sist vi så en lagmedalje av denne valøren for seniorenes del, så dette er en fin boost for dressuren nå, smiler sportssjefen.
Bak disse prestasjonene ligger det også for hver og en av dem mange år med innsats sammen med sin respektive hest, disse fire rytterne har alle sammen ridd sin hest hele veien opp fra unghest til å gå Grand Prix.
To av rytterne har også mer eller mindre laget hesten helt fra start av, Catharinas Thiara er avlet av Catharinas mor Connie Carine Lorentzen, og Cathrine er selv oppdretter av sin Jazzoline.
– Det står stor respekt av det å utdanne en hest hele veien, og her har vi et helt lag som har gjort nettopp det. Dette håper vi kan motivere flere, dette er et godt bilde på hva stødig og tålmodig arbeid leder til, sier Nina Johnsen.

På paradressur-banen ble det også norsk lagmedalje - bronsen gikk til det norske laget bestående av Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky, Carmen Grønvold Johannessen/Højgårdens Santos, Christina Marcussen/Zorro Højris og Jens Lasse Dokkan/Aladdin.

Resultater lagkonkurransen Nordisk Baltisk Mesterskap 2024

hest / Norges Rytterforbund
Sandbæks Rio EL har vært en familieoppgave - i 2014 vant han Stall K's 4 års cup med Mathilde Merethe Klaessons storesøster Elise Merethe Klaesson i salen. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Catharina Lorentzen Lund med Thiara de Lorentzia i 5-årsklassen under Dressur Derby i 2017, oppdretter Connie Carine Lorentzen filmer langs railen. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Catharina Lorentzen Lund sammen med Omas Thara (oppdretter Tarald M. Oma), mor til Thiara de Lorentzia, som ble Årets hoppe i Norsk Varmblod i 2018. (Foto: NRYF)

Relaterte artikler