Favorittene innfridde etter første dag

Første konkurransedag er over, og Storbritannia, Tyskland og Danmark ligger i tet. Trude Hestengen og Christianslund Fürstino har som første rytter på laget vært i ilden for Norge.

av
Åse-Berit Jamne
Britiske Carl Hester hadde en solid gjennomføring, og ligger i teit etter første dag av EM i Riesenback (foto: FEI/Leanjo de Koster).

Storbritannia i tet foran Tyskland og Danmark

Britiske Carl Hester troner øverst på resultatlisten med sin Fame (Bordeaux x Thodium, oppdretter M. Gerritsen) etter et resultat på flotte 78,540 %. Det holdt til en ledelse foran dressurdronningen Isabell Werth/DSP Quantaz (Quaterback x Hohenstein, oppdretter Dr. Kathrin Damm) som ble belønnet med 77,174 %. Litt avstand ble det ned til den andre tyske ekvipasjen, Matthias Alexander Rath og Thiago GS (Totilas x Warkant, oppdretter Ann-Kathrin Linsenhoff), de kunne notere seg 74,845 % og en foreløpig tredjeplass av i alt 34 startende i dag.

Når halvparten har ridd, er det Storbritannia som ligger i ledelsen, foran Tyskland og Danmark. Men i morgen kan mye endre seg, og det gjenstår å se hvem som til slutt står øverst på seierspallen. Norge ligger foreløpig på en 14. plass av lagene, i tet blant lagene som kun har tre startende på laget.

Veteranen Isabell Werth var godt fornøyd med sin DSP Quantaz, som stod med 77,174 % i protokollen (FEI/Leanjo de Koster).

Fint resultat for Trude Hestengen og Christianslund Fürstino

65,994 % ble fasit for Norges første rytter ut, Trude Hestengen og Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town S, oppdretter Anette Juhl) og med det ligger hun foreløpig på en 26. plass individuelt når dag én er over. Paret hadde en fin gjennomføring, og Fürstino viste gode kvaliteter i flere av øvelsene. Han manglet iblant litt i flyten og man kunne ønsket seg mer aktivitet bakfra, men Trude leverte en god gjennomføring, og la et godt grunnlag for resten av laget som skal til start torsdag.

Mathilde Merethe Klaesson og Sandbæks Rio El (Skovens Rafael x De Noir, oppdretter Eigil Kirkegaard Nielsen) starter klokken 10.15, mens Isabel Freese og Total Hope (Totilas x Blue Hors Don Schufro, oppdretter Anette Juhl) skal i ilden klokken 14.45. Ettersom Norge kun har tre startende, er alle tellende for lagresultatet.

Lagkonkurransen ris i løpet av onsdag og torsdag – og avsluttes med medaljeseremoni torsdag kveld. Grand Prix Special går fredag 8. september, mens den nye mesteren vil krones søndag 10. september etter freestylefinalen.

Trude Hestengen/Christianslund Fürstino gjorde en god innsats for laget onsdag. (Foto: Lukasz Kowalski)

Start- og resultatlister