Først laggull – så ble det sølv til Hanna også

-Det var utrolig gøy å komme hjem med to medaljer denne helgen, fastslår fersk sølvvinner i Nordisk Baltisk mesterskap i klassen for unge ryttere; Hanna Cecilie Wicklund. Torsdag var hun en del av det norske gullaget – lørdag føyde hun til et individuelt sølv til samlingen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
(Foto: NRYF)

Hanna og hennes 13 år gamle KWPN vallak Fantomas (Viceroy T/Peter Pan) har stilfullt sanket inn gode runder i UR-klassen disse dagene i Drammen. Til lørdagens finale møtte hun med en liten bit opp til toppen, men med en 5-feils runde og en feilfri runde i Gjelsten Holding finale for unge ryttere, en 1,40 m klasse, klatret hun oppover idet konkurrentene dro inn dyre feil.

Danske Frida Munk Lassen/Valerie Ask (Larimar 7/Quite Capitol) gikk dobbelt null i finalen og klatret også oppover på sammenlagtlisten – faktisk helt til toppen og til gullmedaljen med 11,51 feilpoeng sammenlagt. Hanna fulgte hakk i hæl med 11,8 feilpoeng. På tredjeplass fulgte finske Anni Hjerpe/Callboy (Caleandro/Metropole) med 13,49 totalt.

Hanna var strålende glad for sølvet, men laggullet var mesterskapets største triumf mener Hanna.

-Det var gøy med to medaljer – og mest gøy av alt var det at vi fikk gull sammen som lag!

Fantomas gjorde jobben denne helgen.

-Han er i toppform og viste seg nok en gang som den stjernen han er. Han er en hest med et hjerte av gull, sier sølvvinneren som kjente på det å ri i Drammen – og som ser frem til enda et mesterskap snart:

-Det var veldig gøy å få æren av å representere Norge på hjemmebane – og jeg ser frem til EM i Italia om to uker!

Hanna Cecilie Wicklund fulgte opp laggull med individuelt sølv - her gratuleres hun av forbundsstyremedlem Marianne Skille. (Foto: NRYF)

Denne gangen var det Mira Høidal som fikk den berømte fjerdeplassen, med 15,18 feilpoeng totalt. Den fjerdeplassen delte Mira med sin firbente partner Bronx (Bravour/Cardento). Birgitte Emilie Meier lå godt an til toppremie, men måtte se en bom i bakken i første runde og to i andre. Det resulterte i 16 feilpoeng totalt og en sjetteplass på Birgitte Emilie og Example (Ultimo/Ferragamo).

Til EM 10.-16. juli i italienske Gorla Minore får Hanna med seg både Mira og Birgitte Emilie som lagkamerater, sammen med Ada Alette Braaten Johnsen.

Resultater

Mira Høidal/Bronx tok fjerdeplassen sammenlagt. (Foto: NRYF)
Birgitte Emilie Meier/Example viste klasseridning under mesterskapet - noen bommer ned i finalen førte ekvipasjen inn på en sjetteplass totalt. (Foto: NRYF)