Dressur

Forrige midtlinje var i forrige århundre

FERD Comeback Cup var en del av Indre Haugaland Ryttersportsklubbs D-stevne i dressur i helgen – der en glad trio utgjorde startfeltet. Vant gjorde Tonje Apalen-Velde med Røgild’s Nikos, mens andreplasserte Ellen Suhr Ydstebø kunne notere seg et riktig godt comeback i dressursalen – med hele 27 år siden sist!

hest / Norges Rytterforbund
En glad deltagertrio i FERD Comeback Cup i Rogaland Rytterkrets - fra venstre Heidi Digernes Clinton/Cabano V, Tonje Apalen-Velde/Røgild's Nikos og Ellen Suhr Ydstebø/Tabakis Easter Storm sammen med deres felles trener Cecilie Baumann. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Samtlige tre startende var fra arrangørklubben, og denne trioen kunne vende opp midtlinjen og ri mot C og dommer Anne Gina Svendby Fredriksen i denne LC:3 klassen. Det var tre fine program Anne Gina fikk se, og høyest poengsum kunne hun dele ut til Tonje Apalen-Velde etter innsatsen med Røgild’s Nikos (Underworld/Horsegate Minstrel). For denne duoen ble fasit 68,400 %.
Ganske så hakk i hæl fulgte en rytter med lang rutine i en annen gren – distanserytteren Ellen Suhr Ydstebø med familieponnien Tabakis Easter Storm. Ellen og Tabakis Easter Storm gjorde en riktig god jobb på dressurbanen lørdag, og dro inn gode 67,800 %. En god nummer tre i klassen ble Heidi Digernes Clinton/Cabano V (Come Back II/Lobster).

For Tonje ble det dobbel familielykke – hun delte velgående Røgilds Nikos med Sara Apalen-Velde som også startet LC:3 lørdag. Denne duoen red inn 66 % blank – hvilket også ga full uttelling og seier i klassen.

Ellen Suhr Ydstebø har i mange år vært i norgestoppen i distanse, med sterke internasjonale resultater også. Egen ridning har det imidlertid ikke vært så mye av i det siste – og vi må tilbake til forrige århundre for å finne sist gang hun red opp en midtlinje i en dressurkonkurranse: - Jeg har ikke ridd på to år, og dressur startet jeg sist i 1997 tror jeg!
De fleste begynner nyttårsforsetter når man har kommet inn i det nye året, men Ellen tjuvstartet og begynte å trene nyttårsaften. Både trening og Comeback Cup gir mersmak sier hun: -Dette var kjempegøy og kan anbefales!

Søndag red Ellen jammen opp enda en midtlinje, igjen med Tabakis Easter Storm. Også denne dagen var det LC:3 som gjaldt, men nå var det første avdeling av Rogaland Cup. Det gikk riktig så bra – det ble hele 70 % på ekvipasjen og seier i klassen.

Resultater

Relaterte artikler