Fornøyd med starten på paradressurbanen

Landslagsleder for pararytterne, Ingeborg Simensen, peker opp med tommelen etter første mesterskapsdag i Herning, der Jens Lasse Dokkan/Aladdin etter en litt glemsom innridning ble nummer fem – mens Anita Johnsen/Lindegaard Lucky red til drøye 65 % og en 16. plass.

Med en feilfridning som trakk ned, red Jens Lasse Dokkan inn en femteplass i grad I klassen i dag. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

– Vi er fornøyde med starten, fastslår landslagslederen. – Anita var uheldig da Lucky fikk et insekt på seg, som forstyrret et par av øvelsene, men gjennomførte ellers fint.

Dommerne belønnet Anita og hennes Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) med 65,57 % og en 16. plass i grad IV-klassen.. Gullet gikk til nederlandske Sanne Voets/Demantur RS2 N.O.P (Vivaldi/Elcaro). Det ble nederlandsk på sølvplass også – det gikk til Demi Haerkens/EHL Daula (I.P.S. Gribaldi/Michelangelo) foran bronsevinner Rodolpho Riskalla/Don Henrico (Don Frederico/Lauries Crusador).

Anita Johnsens program med Lindegaard Lucky, her sammen med en viktig del av teamet - hestepasser Elena Solvang, ble litt preget av et insekt som ville være med på deler av turen, hvilket gikk litt utover karakterene - men de gjennomførte fint. (Foto: Privat)

Jens Lasse Dokkan er så absolutt et av mesterskapets medaljekandidater. I dag ble det ikke edelt metall på han og hans Aladdin (Akinos/May Sherif), men det var ikke så mye om å gjøre. Grad I-rytteren innledet med en feil som førte til 0,5 % trekk på øvelsen – han red inn, gjorde en riktig fin midtlinje, men lot holdt være holdt og red videre inn på diagonalen. Det ble selvsagt blåst for denne feilridningen, og ekvipasjen startet det hele på nytt. Den innsatsen resulterte i et prosentresultat på 72,750 %.

-Bortsett fra denne lille kortslutningen som førte til feilridning i første øvelse, så gjennomførte Jens et godt program, og det er tett opp til bronsemedaljen, fastslår Ingeborg.

NRYFs president Tore Sannum (tv) fulgte paradressuren sammen med Marianne Skille fra forbundsstyret, visepresident i NRYF Ingvild Østli og Cato Zahl Pedersen fra Olympiatoppen. (Foto: NRYF)

Torsdag ettermiddag skal de to siste norske rytterne ut på banen, for sin individuelle klasse. Det er Ann Cathrin Lübbe/Lacosta Majlund (Sir Lancelot/Sir Oldenburg) og Stine Skillebekk/Calique V (Come Back II/Lobster).

-Ann Cathrin og Stine er klare for morgendagen, og vi er spente på både individuelle prestasjoner og hvordan vi kan klare å hevde oss i lagkonkurransen – begge de første klassene teller til lagresultatet, sier laglederen. Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund har starttid 15.40 i grad III og Stine har starttid klokken 19.10 i grad V-klassen.

Det ble også delt ut medaljer i grad II. Gullet gikk til danske Katrine Kristensen/Gørklintgaards Quater (Quaterback/Blue Hors Don Schufro) foran Pepo Puch/Sailor's Blue (Swarovski/Arogno) fra Østterike med Lee Pearson/Breezer på bronseplass.

Start- og resultatlister

Jens Lasse Dokkan og Anita Hennie Johnsen skal ut på banen igjen fredag. (Foto: NRYF)