Formsterke i Nederland

For tre uker siden vant hun dressuren og tok sammenlagtseieren i Exloo. I dag har Maria Henriksson og Jelviro innledet trestjernersklassen enbet i Kronenberg med en sterk andreplass i dressur - sesongens største konkurranse med over 200 startende.

Maria Henriksson og Jalviro med groom Malin Nagel, her fra presisjonskjøringen i Exloo (arkivfoto: Wilco van Driessen).
av
Åse-Berit Jamne

At formen er inne for Maria Henriksson (Hedemarken Rideklubb) og ni år gamle Jelviro (Stuurboord x Patijn, oppdretter H. Meyering uit Oosterhesselen) levner dagens resultat liten tvil om - og tydeligvis trives de godt i Nederland! Akkurat nå befinner de seg ved Peelbergen i Kronenberg sammen med groom Malin Nagel hvor de deltar i CAI3* enbet. Etter en kanonåpning på årets sesong med seier i dressur og sammenlagt ved Hippisch Centrum Exloo i Nederland for tre uker siden, fulgte de i dag opp med 46.11 i straff i dressuren - tett på sin personbeste 45.56 som ble satt nettopp i nevnte Exloo. Det holdt til en meget sterk andreplass av i alt 23 startende for den norske ekvipasjen som måtte seg slått av franskmannen Clément Deschamps. Han kunne etter endt program notere seg 43.34 i straff.

Og kusken er godt fornøyd. - Planen var å gjennomføre dressuren på samme poeng som i Exloo, og det fikk vi til. Dette er årets største konkurranse med over 200 startende, som gjør at det blir litt annerledes for oss. På grunn av så mange startende må man dermed ha maraton og presisjon i løpet av to dager.

- Vi kjører dressur første dag, og i denne konkurransen kjører vi presisjon dag to, som innebærer at det blir vanskelig å vite hvordan hesten kommer til å fungere. Min hest er veldig forover og bruker normalt sett å være best å kjøre etter maraton, så det blir spennende å teste dette opplegget hvor maraton er lagt til den siste dagen. Han har ikke så mye rutine ennå, og vi har gjort det vi hadde som plan for konkurransen, så nå skal vi gjennomføre på en måte som er bra for Jelviro. Maraton er lange hinder og teknisk vanskelig. Her kommer jeg til å gjøre alt for at han skal få en fin runde. Ettersom han er en stor og tung hest tenker jeg hele tiden på at det ikke skal bli for vanskelig eller tungt for ham, slik at han bygger opp tillit og blir mentalt sterk. Vi sikter på at han blir klar for større prestasjoner til VM i Frankrike 2024, avslutter Maria

I enbet ponni CAI2* ble det en fin tredjeplass for Lise Kosmo Gylseth og den ni år gamle fjordhesten Blikra Admiral Doffen (Reimar x Hjellar, oppdretter Gurine Blikra) etter dressuren i dag, med 59.30 i straff - hårfint etter spanske Daniel Pineda Andic som innkasserte 59.05. Vant gjort Kai Maria Schleicher fra Tyskland med betryggende 52.21.

Lørdag er det klart for presisjonskjøring for de norske ekvipasjene, mens konkurransen avsluttes med maratonkjøring på søndag.

Start- og resultatlister