Formidler kunnskap gjennom webinar

Webinar kom for fullt med pandemien – og de har definitivt kommet for å bli. Norges Rytterforbunds sports- og organisasjonsavdeling har satt webinarer for hestefolket i system. Onsdag 8. desember går årets siste webinar – da vil PT og landslagsleder sprang for ponni og children Solveig Fotland Newermann lede en treningsøkt spesielt satt sammen for ryttere, men det er bare å se frem til neste halvår og nye spennende, lærerike muligheter.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/RoBird
av
Rebecca Ballestad-Mender

Gjennom høsten har NRYF totalt arrangert 7 webinarer, med flere ulike temaer. Mandag kunne kunnskapstørste hesteeiere og ryttere høre Kirsten Arnesen, utdanningskonsulent i NRYF og autorisert NRYF Trener 3, fortelle hvordan man trener frem en god kondisjon på sportshest gjennom riktig trening. Til sammen over over 2000 har meldt seg på høstens webinarer.

Lytte – og delta selv

En fin ting med webinar, er at det ikke er begrenset til å høre – man kan også delta selv. Og det er det mange som gjør.

-En annen god ting med webinarer er også at de åpner for å stille spørsmål. Og kanskje er terskelen for å tørre å spørre om det man lurer på litt lavere på et webinar enn ved en forelesning eller clinic. Det gjør det kanskje litt lettere det at man kan stille spørsmålet i en chat eller sende det inn på forhånd, sier Kirsten.

Hun legger til:

-Og så kan man stille dem etterpå også! Etter webinaret om hest og kondisjonstrening ramlet det inn mange spørsmål– og de får selvsagt svar også! Det er iver etter å stille spørsmål og mer kunnskap der ute, så vi er nå i gang med å planlegge lignende seminarer for vårsemesteret.

NRYFs webinarer er åpne for alle – og de er gratis for alle som følger dem. I tillegg brukes også webinar overfor landslagene. Intern kompetanse benyttes, samt at det også hentes inn foredragsholdere utenfra.

Til nytte og glede for mange

-Vårt mål er økt kompetanse hos alle som holder på med hest – dette gagner både hestevelferden, ryttergleden og sporten, sier Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i NRYF.

– Jeg er skikkelig stolt over hvordan sportskoordinatorene, utviklingskonsulenten og utdanningsansvarlig har grepet de muligheter webinarer gir oss og hvordan de har utviklet dette til et så godt og vellykket konsept som vi har nå. Under pandemien har det å arrangere webinar blitt en måte å se muligheter fremfor begrensninger. Sammen har de prøvd det ut, funnet ut hva som fungerer – og de har satt sammen program som er spennende, lærerike og nyttige. Responsen er så god, vi får med oss deltagere fra hele landet, på tvers av grener og nivåer. At vi treffer med webinarene merker vi jo godt på de tilbakemeldingene vi får – og vi ser det i sosiale medier. Senest i går – det var mange som satte stor pris på å lære mer om hest og kondisjon av Kirsten, det var helt tydelig.

Generalsekretæren fastslår at webinarer har kommet for å bli:

- Selv om vi også skal ha fysiske samlinger, er webinarer kommet for å bli, fordi det gir oss helt andre muligheter – og de mulighetene vil vi ta vare på! Ikke minst med tanke på at alle kan delta uavhengig av hvor de bor, og uten kostnader.

Bli med på årets siste webinar

Onsdag 8. desember klokken 19.30-20.00 arrangeres årets siste webinar. Da er det PT, rytter og landslagsleder i sprang for ponni og children, Solveig Fotland Newermann, som vil lede deg igjennom en økt med fysisk trening for ryttere. Hun leder treningen der man bruker egen kroppsvekt for å oppnå god treningseffekt.

Følg med på rytter.no – der vil oversikt over webinar for første halvår 2022 publiseres så snart som mulig!

Selv om vi også skal ha fysiske samlinger, er webinarer kommet for å bli.

Generalsekretær i NRYF, Beate Heieren Hundhammer