Førjulshestefesten fortsetter

Norwegian Horse Show ruller videre – med sport, underholdning og messe i skjønn forening. Fredagens første sprangklasser er vel gjennomført, og publikum strømmer til NOVA Spektrum arena på Lillestrøm for å få med seg de kommende postene på kveldens program og virkelig kjenne på førjulsstemningen.

Bertine Hagen Berentsen vant både dagens finale i NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup, sammenlagtseier speed og vinnerrunden der det virkelig gikk unna. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal
av
Sille Kasin
Laster annonse...


At livet som småbarnsmamma lar seg kombinere med hesteliv om man bare også vier tid til planlegging for å få det til, er vinneren av dagens første klasse under Norwegian Horse Festival et flott eksempel på. For vinneren av BOOKING LEAF CSI3* 1,30 m, Amalie Steen Hegre, hun klarer begge deler. Denne fredagsmorgenen tøylet hun nemlig den åtte år gamle vallaken O’Vigolon van het Weidse Hof inn til en klar seier i B-finalen i Small Tour.

Amalie Steen Hegre sikret dagens første CSI3*-seier på NOVA Spektrum arena. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

Deretter stod to internasjonale amatørklasser på programmet, først JENSEN BYGGTEAM Gold League med hinderhøyde 1,10 m, etterfulgt av LH ANLEGG Diamond League der det ble invitert til en 1,20 m-bane. I den første av disse to klassene toppet Babette Daae-Harstad med Lord Kassity (Elvis Ter Putte x Corland), Mille Atledatter Staff med Quienten SB (Quidam B Z x Enrico) og Annika Næsguthe Remåd med Bonsoir Olympic (Bonaparte Z x Akan 4) listene. Norsk nasjonalsang ble det også i den andre, da Lisa Ingvartsen med Noora ( Zazu x Vancouver d’Auvray) gikk feilfritt og fant raskeste veien til mål.

Videre kunne vi ønske hele 72 utøvere i LUCKY7 CSI3* 1,40 m velkommen, og måtte til femteplasserte i denne klassen på let etter en norsk utøver. Juniorrytter Ingrid Sandhei Bjørklund som vi blant andre husker fra formidabel EM-innsats i Spania i juli med nettopp Arie Z (Asca Z x Mr Blue) sikret nemlig denne gode femteplassen, etterfulgt av Signe Skei med Tobajo Carin (Azteca VDL Check IN) som nummer seks, Siri Endresen med Quapo Di Tutti (Quarts Adelheid x Carthago Z) som nummer åtte og Rose Skei med Nanra (Corratus x Cajus) som nummer ti.

En lykkelig Babette Daae-Harstad vant dagens første internasjonale amatørklasse med med Lord Kassity. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal
Lisa Ingvartsen med Noora toppet listene i dagens andre internasjonale amatørklasse, der hinderhøyden var 1,20 m. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

Deretter var det tid for skikkelig førjulsfest på NOVA Spektrum arena – med finalen i NORSK FERDIGPLEN Ponni Cup for de 31 utøverne som hadde sikret deltakelse i ponniklassene under Norwegian Horse Festival gjennom Promotion Cup. Og Drammen og Omegn Rideklubbs Bertine Hagen Berentsen, hun vant like godt både dagens finale med den irskfødte toerponnien Burnbrae Jack og sikret også årets sammenlagtseier i speed. Hun red nemlig feilfritt både på onsdag og nå denne fredagen, og i tillegg fant hun selv og toerponnien raskeste veien fra start til mål når det virkelig gjaldt som mest.

- Det var kjempegøy å vinne begge deler, ler hun i etterkant av premiehøsten – med en gigantpokal som minst er omtrent halvparten så stor som ponnijenta selv å ta med hjem som et hyggelig minne fra karrierens største bragd under den store førjulshestefesten.

En lykkelig Bertine Hagen Berensen tok storeslem med Burnbrae Jack i årets ponnicup. Foto: Therese Balcon

Vinner av stilcupen sammenlagt ble vel fortjent Aurora Victoria Tellefsen og De La Marcos Oliver fra Grenland Ryttersportsklubb.

- Det føles veldig bra å være stiligst av alle, ler elleveåringen på spørsmål fra speaker Helene Mamen inne på arenaen under premieseremonien.

Og mamma Line Camilla Tellefsen var naturlig nok også lykkelig over datterens innsats under NHF, for å vinne stilcupen sammenlagt og oppnå 78.00 i selve finalen er stort. Men samtidig passet hun på å trekke frem 22 år gamle De La Marcos Oliver.

- Jeg er selvsagt superstolt og glad, men vi er også veldig heldige som har en gammel, erfaren ponni som vet å gjøre jobben sin, slår hun fast.

Og årets stiligste ponnirytter under førjulshestefesten på Lillestrøm, hun hadde egentlig mye mer på hjertet enn hun fikk sagt der og da. For øyeblikket der inne på arenaen, det var nok karrierens aller, aller største til nå.

- Det var veldig koselig å få den kommentaren av sprangstildommeren ri i protokollen min i dag om at jeg er flink til å. Men jeg er heldig som har så mange rundt meg og som hjelper meg frem, legger hun til. – Jeg hadde ikke klart dette uten dem. Ponnien min gjør også mye av jobben, så jeg er veldig takknemlig for ham også - akkurat som mamma sa, og hadde bare ikke klart dette uten ham, avslutter hun smilende mens det rustes til fortsatt førjulshestefest under Norwegian Horse Festival.

Med seier første dag, andreplass den andre og seier i fredagens finalen vant Aurora Victoria Tellefsen vel fortjent sammenlagtseier i stil med kat. 1 De La Marcos Oliver. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

Resultater:

Arrangørens hjemmeside med program, informasjon om billetter o.a.:

Laster annonse...