Fôringsfavoritt med endringer

Mange foretrekker å bruke müslifôr fordi hestene synes det smaker mer spennende og gir mer variasjon. Hesten tar også opp næringsstoffene fra müslifôr enda bedre enn annet fôr. Champion Gull var det første norske müslifôret på markedet da det ble lansert i 2001. Siden den gang har det vært en favoritt til hester som trenes jevnt og godt.

av
Ekstern part
Idun Rosenfeld. Foto: Felleskjøpet

Nå er müsliklassikeren Champion Gull oppgradert slik at den inneholder mindre stivelse, mer fiber og enda bedre aroma og smak. Dette gjør fôret velegnet for alle hester i trening, sier fôringsekspert Idun Rosenfeld.

Mindre stivelse

  • Mange hester som trenes hardt får mye kraftfôr, og kundene våre har ønsket seg at Champion Gull hadde lavere stivelsesinnhold. Det har vi nå lyttet til. Mens den forrige utgaven hadde 38 prosent stivelse, er stivelsesinnholdet i den nye utgaven 27 prosent, forteller produktsjef for Champion i Felleskjøpet, Idun Rosenfeld. Hun er veterinær og har doktorgrad i ernæring til hest.

Nye råvarer

Rosenfeld forteller at det nye fôret har en del nye råvarer og at både fiberinnholdet, fettinnholdet og proteininnholdet er økt. Smakeligheten er så god at selv matleie hester lar seg friste.

  • Vi har tilsatt valsede erter, som både er en svært smakelig ingrediens, og som har høyt proteininnhold. Vi har også brukt tid på å utvikle vår egen nye fiberpellets, som består av luserne, hvetekli og betepulp, og som er blandet inn i Champion Gull. De foreløpige tilbakemeldingene fra kundene er svært gode, sier Rosenfeld.

Spesialtilpasset norsk grovfôr

Champion Gull er tilsatt alle nødvendige vitaminer og mineraler, så hvis hesten får kraftfôr i anbefalte mengder, er det ikke behov for å gi tilskudd.

  • Hestene får vitaminer og mineraler fra grovfôret også, så vi har tatt utgangspunkt i årets norske grovfôr, når vi har tilsatt mineraler. Kjøper du importert kraftfôr vil kraftfôret være tilpasset grovfôret i landet kraftfôret er importert fra, sier Rosenfeld.
Müslifôret Champion Gull inneholder mange spennende ingredienser.

Lukter oregano

Også aromaen er forbedret i den nye resepten.

  • Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på aromaen til Champion Diamant og Champion Spenst. Vi har derfor valgt å bruke den samme aromaen, en oregano-olje, i Champion Gull. Denne oljen har i vitenskapelige forsøk vist å stimulere til riktig mikroflora i fordøyelsessystemet, som igjen sikrer enda bedre opptak av næringsstoffer, sier fôringseksperten. Hun anbefaler Champion Gull til alle friske hester i trening.
  • Champion Gull er utviklet for friske hester som trener mye og som bruker opp den energien de får. De trenger å fylle opp energilagrene inni musklene og da er dette fôret et svært godt valg, sier Rosenfeld.

Seniorhesten

Hesten får flere begrensninger i fôropptak når den kommer over i pensjonistenes rekker. På grunn av at hesten tar opp næringsstoffer svært effektivt fra müslifôr, vil Champion Gull egne seg godt også til denne gruppen hester.

  • Til seniorer som tygger dårlig kan fôret også gjerne bløtes slik at det er ekstra enkelt for hesten å spise, sier Rosenfeld.

Du kan lese mer om Champion Gull i ny versjon her: Champion Gull (ipapercms.dk)