Alle parter innfridde

- Stevnet har gått vilt bra, så vi er så fornøyde, forteller Ragnhild Ekornrud, stevneleder og ansatt ved Aalerud Stall i etterkant av helgens norgesmesterskap kjøring. - Og forhåndsfavorittene, de innfridde både i NM junior og U25.

De to forhåndsfavorittene under NM Ungkusk, junior Adriana Lund Støen og U25 Sunniva Hilling, sikret hvert sitt NM-gull. Foto: Ragnhild Ekornrud
av
Sille Kasin

Hedemarken Rideklubb stod som arrangør av helgens landsstevne i kjøring, som foregikk på Aalerud Stall. Og her i Vang ble altså ikke bare ett, men to norgesmesterskap for ungkusker avgjort etter at det hadde blitt kjørt tre fulle dager med dressur, maraton og presisjon. I tillegg inviterte arrangørklubben til åpne klasser.

Mesterskapsfavorittene slo til

I forkant av mesterskapshelgen ble det spesielt snakket om to utøvernavn. Det ene var Adriana Lund Støen som skulle ut og forsvare NM junior fra i fjor, og det andre var Sunniva Maria Hilling, den 22 år gamle storfavoritten i NM U25. - Og forhåndstipsene, de skulle vise seg å holde stikk, da begge ungkusker innfridde i sine respektive mesterskap. Førstnevnte ledet fra start til mål og vant alle tre disipliner med Frondraig Cardi Bach før nok et norgesmesterskap var sikret, mens sistnevnte virkelig festet grepet med Tempers Amillion etter at dressuren var tilbakelagt på fredag.

- Jeg synes det var gøy å forsvare NM-tittelen etter at jeg har tatt den to år, fastslår den 14 år gamle gulljenta, Adriana Lund Støen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb, umiddelbart etter at premieseremonien var vel gjennomført. – Jeg har vært veldig fornøyd med hesten min gjennom hele helga, og er også veldig glad for at groomen min i dressur og presisjon er mammaen min, Jeanette Lund Støen, og at pappaen min, Joakim Lund Støen, er groomen min i maraton, legger hun smilende til.

Juniorsølvet i årets norgesmesterskap gikk til Solveig Eline Gulestøl Eikeberg med Bjarta Bjarnhild fra Telemark Fjordhestlag, mens Alice Rausand Kvalø fra Oslo og Akershus Fjordhestlag kjørte inn til bronse med Stjernefrikk.

I norgesmesterskapet for U25-kuskene gikk årets gull som nevnt til forhåndsfavoritt Sunniva Maria Hilling fra Sylling Rideklubb med Tempers Amillion, og med faren Skjalg Hilling som groom. Sølvet gikk populært nok til Hedemarken Rideklubbbs egen Mari Syversen Kobbeltvedt med Kaldheims Silje, mens Vilde Hedemark Valen-Sendstad fra Østmarka Rytterklubb kapret bronse med Dark Divinity.

Fornøyd og takknemlig stevneleder

- For oss har dette vært enormt stort, forteller Ragnhild Ekornrud. - Og nå snakker jeg både som stevneleder og ansatt på Aalerud Stall, her hvor selve NM-arrangementet ble avholdt. – Vi har jobbet mye med å forberede anlegget til å ta imot et NM, og stevnet har gått vilt bra, så vi er så fornøyde, stråler hun. - Vi er helt overveldet over engasjementet som har blitt vist rundt stevnet, for det har vært så enormt mange som har stilt opp og hjulpet oss, både oppstallører, naboer og andre lokale som aldri har sett så mye som en hest før. Stevneplassen er helt ny, og dette er første gang vi arrangerer et kjørestevne noensinne, så vi siktet litt høyt, og tok like godt ansvaret for NM, ler hun.

Også stevneleder og arrangørklubb innfridde

Tilbakemeldingene på årets NM-arrangement for ungkuskene i kjøring har også vært udelt positive. Og det er ikke bare arrangørklubben, Hedemarken Rideklubb, i samarbedi med Aalerud Stall som får godord i fleng fra alle involverte, men også stevneleder Ragnhild Ekornrud.

- Jeg regner med at Ragnhild ikke er så flink til å skryte av seg selv, påpeker Elin Hilling som er leder av Sportsutvalg kjøring i NRYF. – Hun har vært en helt fantastisk stevneleder – med stålkontroll på alt, og med en helt egen evne til å engasjere folk. I Maxi Yatzee hadde dette vært full score på terningene både for stevneplass, arrangører og arrangementet i sin helhet. Jeg er så stolt, avslutter sportsutvalgslederen med et stort smil.

Resultater:

Etter tre heftige dager med intens spenning ble årets norgesmesterskap kjøring for juniorer og U25 avgjort. Her ser vi de to ferske norgesmestrene Adriana Lund Støen og Sunniva Maria Hilling i to av de tre disiplinene, samt Adriana med Frondraig Cardi Bach. Foto: Ragnhild Ekornrud

Resultater: