-For det er bare så gøy å ri

Det mysset av ponnier og unge ryttere sist lørdag da Drammen og Omegn Rideklubb arrangerte tredje runde av Buskerud Rytterkrets populære Vintercup i sprang. En av dem var Julia Bjerke fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb som startet to klasser med fôrponnien Max Myle. Hennes svar på hvorfor det er så gøy å være med på en slik cup er ganske enkelt: - For det er bare så gøy å ri!

av
Rebecca Ballestad-Mender
Julia Bjerke og Max Myle i aksjon under BRYKs Vintercup i sprang sist helg. (Foto: Kristian Strøm/Equipephoto_)

Ferden har gått fra Hønefoss til Drammen for 12 år gamle Julia, og det er ikke første gang. Blod på tann har hun fått for en god stund siden. Det begynte i rideskole for Julia, og så har det gått videre til å bli hest på fôr – Max Myle er den som har fått dette oppdraget. Max Myle er en kategori 2 ponni, født i Estland, i sin beste alder. Med 22 år på baken har han blitt både klok og erfaren, og på en stødig måte sikrer han rytterglede for sine ryttere.

Superponnien Max Myle

Max Myle er allsidig og gjør det på flere baner – han fikser oppgavene både i sprang og dressur. Mens Julia rir vintercupen i sprang, er hans eier Sara Løvhøiden Klemmestad med på BRYKs vintercup i dressur. Dermed skal Max tilbake til Drammen allerede denne helgen, da klubben åpner dørene for dressurcupen. Max og Sara stiller til start i LB:2 for ponni, for Hønefoss og Ringerike Rideklubb selvsagt.

Max Myle er en allsidig ponni - med Julia er han med i vintercupen i sprang og med Sara Løvhøiden Klemmestad er det dressur som gjelder. (Foto: Kristian Strøm/Equipephoto_)

Tre til fire ganger i uken handler det om Max Myle for Julia. Det blir stell, tid i stallen – og undervisning for Line Brusletto. Og i helgene bærer det gjerne avgårde på stevner.

-Han er en veldig grei ponni, det beste ved ham er at han er så snill!

To rosetter

Denne stevnehelgen i Drammen var den tredje i rekken av BRYKs vintercup, der programmet er ponnier den ene dagen og hest dag nummer to. Julia har deltatt på de to stevnene, og hun sikter mot finalen i begynnelsen av april – som er på hjemmebane hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb.

Det gikk bra for Julia og Max Myle sist lørdag – riktig bra. De toppet resultatlisten i LD, med feilfri runde og stilpoeng på 70,50. Det ga seier i klassen. Så bar det ut i LC også, da ble det også feilfritt og enda litt bedre stilkarakter – 71 poeng hvilket gjorde at Julia kunne juble over en fin, blå sløyfe.

-Det gikk veldig fint i dag, jeg fikk både førsteplass og tredjeplass, fastslår en fornøyd rytter.

På spørsmålet hvordan hun klarte å gjøre det så bra smiler hun:

-Hvordan jeg klarte det… jeg vet ikke helt jeg. Red vel fine veier da, og feilfritt!

Innsatsen over hinder medførte rosetter til Julia og Max Myle. (Foto: Kristian Strøm/Equipephoto_)

Ganske enkelt veldig gøy

Å være med på stevner er spennende, og alle kjenner det kile litt i magen da – Julia også.

-Jeg var litt nervøs, men jeg bare red jeg. Da gikk det bra!

Cup er så absolutt morsomt – da varer liksom gleden og spenningen over tid.

-Det er veldig gøy å være med i en cup. Man teller poeng, og det er spennende hver gang man sammenlagt poeng blir lagt ut. Nå gleder jeg meg til finalen!

Motivasjonen er det ikke noe å si på hos den unge rytteren, og hvorfor den er på topp er såre enkelt:

-For det er bare så veldig gøy å ri!

- Det er bare så gøy å ri, sier Julia - her sammen med trener Line Brusletto. Idet Max Myle var ferdig for dagen og var satt på hengeren, så stilte en av de andre firbente deltagerne gladelig opp som hestemodell på bildet. (Foto: NRYF)
- Cup er spennende, sier Julia. (Foto: Kristian Strøm/Equipephoto_)
Snart klare for start. (Foto: NRYF)
BRYKs vintercup er en vinterklassiker - mange unge ryttere får en god start på konkurransebanene i denne cupen. (Foto: NRYF)
Rosettene er klare. (Foto: NRYF)