Flott norsk avslutning

Hele tretten unge norske ryttere vært på plass i Bernstorffsparken utenfor København under Baltic Cup-stevnet for å skaffe seg internasjonal sprangerfaring. Og det har de klart på beste vis.

Flere av Norges yngre sprangryttere har imponert under Baltic Cup disse seneste dagene. Her ser vi trekløveret Josephine Heldal Haukeland, Kristina Collum Wallin og Linnea Aamodt Fossnes. Foto: Privat
av
Sille Kasin

Solveig Fotland Newermann, som er den ene av NRYFs to landslagsledere i sprang for children og ponni, har vært på plass med en stor gjeng norske fremtidshåp i Danmark disse seneste dagene.

Fornøyd landslagsleder

I Bernstorffsparken i Charlottenlund, nord for København, har rytterne hatt mulighet til å skaffe seg sin første internasjonale erfaring gjennom deltakelse i andre runde i årets Baltic Cup.I tillegg har flere av de unge rytterne også blitt gitt muligheten for å kjenne på lagånd, og har også fått kjenne på hvordan det er å skulle ri under press.

- De unge norske rytterne åre har vært veldig gode, og jeg er imponert over resultatene de har levert, forteller landslagslederen.

Sterk avslutning

De unge sprangutøverne fikk en riktig så god avslutning på danmarksoppholdet, både som lagryttere og individuelt. Det ble nemlig prestert flott også på søndag, og det både på hest og ponni.

- I Grand Prix for children på søndag, der hinderhøyden var 1,25 m, leverte både Sofia Kingdom-Clark/ Coctail, Josephine Heldal Haukeland/ Igor Van'T Palmenhof og Alexandra Pensgård Olsen/ Corrada HM to feilfrie runder og ble plassert. Og det norske ponnilaget med bare tre ekvipasjer - Josephine Heldal Haukeland/ Søndervangs Colorado, Linnea Aamodt Fossnes og Touchy Subject og Kristina Collum Wallin/ Hot Pursuit - avsluttet deretter med å bli nummer to laghoppingen - med to feilfrie ekvipasjer og én på fire feil over to runder i 1,25 m, avslutter Solveig Fotland Newermann fornøyd.

God internasjonal introduksjon

Fra første gang Baltic Cup ble arrangert for hele 22 år siden, er nå stevneserien Nordens største internasjonale sprangturnering med unge deltakere både fra Norden og Baltikum. De unge utøverne i aldersbestemte klasser konkurrerer både individuelt og på lag, og får gjennom disse stevnene en flott mulighet til å bryne seg internasjonalt før veien går videre til FEI-stevner.

Programmet videre

Neste post på årets Baltic Cup-program blir CapaCity i Fredensensborg på Nordjælland, mens portene åpnes ved Drammen Ridesenter for mer Baltic Cup den første helgen i september. Som vanlig er finalen lagt til Vilhelmsborg utenfor Århus på Jylland i begynnelsen av desember.

Komplette resultater fra Baltic Cup København: