Flott Grand Prix-innsats

En spennende stevnesøndag er tilbakelagt for norske sprangryttere på kontinentet. Der viste blant andre Victoria Gulliksen og Papa Roach mange konkurrenter bakskoene i CSI4* Grand Prix.

Kun to små tidsfeil skilte Victoria Gulliksen og Papa Roach fra omhopping om topplassering i Spania. Arkivfoto: NRYF
av
Sille Kasin

Denne søndagen ble den tredje uken av Andalucía Sunshine Tour i spanske Vejer de la Frontera, Cadíz, avsluttet med EQUINE AMERICA Grand Prix 1,55 m som det desidert største sportslige høydepunktet. Hele tre norske ekvipasjer hadde sluppet gjennom nåløyet og var kvalifisert til deltakelse.

Først ut av disse tre var Victoria Gulliksen og en godt hoppende Papa Roach, som så ut til å stortrives utendørs på gress i møte med franske Grégory Bodo og Alain Lhopitals bane. Etter en strålende runde med null feil på hinder og kun to tidsfeil i protokollene, kunne duoen skilte med en meget god niendeplass.

De to øvrige norske representantene til start i helgens hovedklasse, Marie Valdar Longem med Echo de Virton og Johan Sebastian Gulliksen med Exit of Ice Z, presterte også flott, henholdsvis med ett og to riv.

Fem av de i alt 50 ekvipasjene i feltet gikk videre til omhopping, der brasilianske Pedro Veniss trakk lengste strå i salen på Nimrod de Muze.

Cecilie Hatteland og hennes velkjente makker Alex leverte på sin side også en feilfri runde på hinder i dagens Medium Tour Grand Prix 1,50 m. Med to tidsfeil i protokollene endte duoen akkurat utenfor premielisten.

I dagens CSI1* 1,10 m ble det imidlertid norsk premie å hente. Ane Straumsheim og Carlotta 251 stod nemlig nok en gang for en rask og feilfri runde, og endte som nummer 8.

Resultater:

Mediterranean Equestrian Tour, Spania

Flere norske utøvere møter som kjent utendørssesongen i Oliva Novafor tiden. Denne søndagen red Helene Leidland inn til en 15. plass i Bronze 3 1,30 m med Park Avenue.

Resultater:

CES Valencia Spring Tour II, Spania

Sandra Løvås startet stevnesøndagen i på beste vis med den 10 år gamle Vigo D’Arsouilles-datteren Vivy Terdoorn Z. Ekvipasjen kapret nemlig 11. plassen i 1,40 m ved CSI2*-delen av stevnet. Deretter red bergensrytteren som over tid har hatt Danmark som base, nok en plassering – med Pauline van de Roshoeve som nummer 11 i 1,35 m for syvårs.

Resultater:

[@portabletext/react] Unknown block type "span", specify a component for it in the `components.types` prop