Para

Flere plasseringer til Carmen i Hagen

Dressur i Hagen er et velkjent begrep – i helgen ble det for første gang arrangert et internasjonalt paradressur-stevne her. Flere norske ekvipasjer deltok – og Carmen Grønvold Johannessen tok tre topplasseringer.

hest / Norges Rytterforbund
Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos debuterte internasjonalt på paradressurarenaen i slutten av april - nå fulgte hun sin sterke debut godt opp med topplasseringer i tyske Hagen. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var en norsk delegasjon på fem pararyttere som deltok i CPEDI3*-stevnet Hagen i helgen, fordelt på grad 1, grad 4 og grad V. Jens Lasse Dokkan/Aladdin (Akinos/May Sherif, oppdretter Rosa Nielsen) sanket inn over 70 % hver av de tre stevnedagene, men nivået er høyt og jevnt i grad 1. Italienske Sara Morgranti dominerte og tok dobbeltseire på rad, og toppet også søndagens freestyle med hesten Mariebelle (Lissaro van de Helle/Lys de Darmen, oppdretter Meoli Stefano), hesten hun vant med hver dag. For Jens Lasses del ble det to sjetteplasser og en femteplass – at han ble nummer seks første dag med 70,586 % og at Morgranti vant med 73,403 % sier sitt om startfeltet.

Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos (San Amour I/Friendship, oppdretter stutteri Højgaardens Heste) deltok for andre gang i et internasjonalt paradressur-stevne, og igjen slo de til med toppresultater. Grad V-rytteren innledet med en tredjeplass til 68,462 % fredag, så ble det ny tredjeplass lørdag med 68,684 % lørdag og i freestylen løsnet det godt, de ble belønnet med 74,817 % og en andreplass.
I denne graden deltar også Kirsten Kristine Vik/Bonfire (Buckingham/Laterano, oppdretter Peter Engel) og Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Veding Nielsen). For Kirsten ble fasit en femteplass og to syvendeplasser, siste i freestylen, mens Christina ble henholdsvis nummer 11 og 12.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir, oppdretter Jørgen Jacobsen) var eneste norske i grad 4. Fredag ble duoen nummer fem med 66,759 %, lørdag ble det en syvendeplass på ekvipasjen.

Resultater

Relaterte artikler