Flere norske sprangpremier

Med rette har mye handlet om Victoria Gulliksens poengjakt i verdenscupen i sprang denne helgen, men flere andre norske ryttere har også plukket premier internasjonalt, både i Portugal, Spania, Nederland og Abu Dhabi.

Flere norske sprangryttere har også denne helgen testet utendørsformen utenlands med gode resultater. Illustrasjonsbilde: NRYF
av
Sille Kasin

Under den andre uken av 2023-utgaven av Vilamoura Atlantic Tour på Algarve-kysten helt syd i Portugal har både Christina Norgaard Rud og Nora El Sayed Hansen vært til start ved trestjerners-delen av det populære stevnet.

Førstnevnte ble plassert som nummer ni i 1,20 m med den 16 år gamle vallaken Cirano på fredag, og kunne også glede seg over ellevteplass på lørdag. Søndag rundet de det hele av med en fin sjetteplass i CSI3* 1,20 m Grand Prix med fire feil i omhoppingen.

Sistnevnte hadde også en riktig så god stevnehelg med hestene sine, og kan også glede seg over tre plasseringer. Fredag red nemlig Nora inn til åttendeplass i CSI3* 1,20 m med Jamal Vd Heffnick, og deretter suste de to inn til en sterk sjetteplass i 1,30 m på lørdag. Søndag endte den ti år gamle Action Breaker-datteren Action Aimee på en god tiendeplass i 1,35 m.

Resultater:

Marit Harr Skollerud Cox har på sin side avsluttet tredje og siste uke i Spania under den første delen av Mediterranean Equestrian Tour- Spring MET 2023 med et kobbel av hester til start. Med den ni år gamle Hunters Scendro-sønnen Ovito van e Looise Heide ble hun nummer ni i 1,40 m Trofeo Rent a car Dénia allerde på torsdag. Klassen rommet hele seksti startende.

Etter en ukes pause, braker det videre løs i Oliva med andre del av Spring MET 2023 den 7. februar, etterfulgt av Spring MET III fra 7. – 26. mars, før den populære vårturen avsluttes med Spring MET IV i tidsrommet 4. – 23. april. Allerede i februar under den andre av årets turer vil flere norske sprangryttere være på plass.

Resultater:

Ingrid Gjelsten har vært alene om å representere de norske fargene under det internasjonale stevnet i Peelbergen i Nederland denne helgen, og kan se tilbake på to flotte andreplasser. Ved CSI2*-delen av stevnet ble hun først plassert som nummer to i 1,35 m Jopack Prix med velkjente Jackson Vd Bisschop (Flipper D’Elle*Hn* x Nabab de Reve) på fredag. Riktig bra gikk det også med End Good All Good i søndagens CSI1* Grand Prix 1,35 m presentert av Prestige Renaissance, for her kunne den hardt satsende rytteren glede seg over nok en sterk andreplass – etter å ha vært ute i omhopping i selskap med tolv andre.

Resultater:

Norske sprangpremier har det også blitt ved CSIL2* Abu Dhabi, FBMA International Show Jumping Cup 2023 ved Al Forsan International Sports Resort denne helgen. Her klinket Madeleine Berheim Skår til med en fjerdeplass i accumulatorklassen med joker i 1,20 m bak tøylene på Ourlartleigh Anchorman, og søndag kunne duoen innkassere nok en fjerdeplass over samme hinderhøyde.

Anita Sande sikret på sin side en ellevteplass i 1,35 m med sin trofaste makker gjennom mange år på lørdag, nemlig For Pleasure-sønnen For Cash 2.

Den tredje norske rytteren som vi denne sesongen ser til start i De forente arabiske emirater, er Karina Hovland. Denne helgen har hun vært i ilden med to hester, og har plukket premier med dem begge. Lørdag delte hun seieren i Six-Bars sammen med fem andre på ryggen av velkjente Everest D etter i alt fem runder, og med Poirot van’t Buxushof ble hun plassert som nummer syv i 1,20 m på søndag.

Resultater: