Fjerdeplass til Geir i London

Med to sterke nullrunder sikret Geir Gulliksen seg en fjerdeplass og viktige poeng i kveldens World Cup i London. - Quatro hoppet utrolig bra i dag, fastslår en fornøyd Geir etter klassen.

av
Øyvind Larsen Tolgensbakk
Det ble fjerdeplass til Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro - her sammen med regjerende olympisk mester Ben Maher med hesten Faltic HB (GBR). (Foto: Elisabeth Gulliksen)

11 ekvipasjer i et startfelt på 35 gikk feilfritt i grunnomgangen i dagens World Cup i London - og Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro var en av dem. Med knallgod og feilfri omhopping sikret de seg fjerdeplassen. Seieren gikk til det britiske stortalentet Harry Charles/Stardust.

Etter premieutdelingen fant Geir veien opp til tribunen, der han fulgte ponnirytterne mens han pratet med hestesport.

Han roser sin fabelaktige hest etter dagens innsats:

-Quatro hoppet bare veldig bra i dag, han er en ordentlig spesiell hest. Jeg kjenner ham så godt nå, så jeg matchet ham forsiktig opp mot dagen i dag. Jeg red bare en 1,45 m klasse tidligere i uken, han trenger ikke så mye – bare få vært inne på banen.

Geir var fornøyd med egen innsats også:

-Jeg var veldig fokusert, og vi gjorde en veldig bra grunnomgang – og en god omhopping også. Det var bare to distanser der jeg kunne ta et steg mindre med Quatro og den galoppen han har. Det kunne ikke ha gått særlig raskere, de som kom foran oss har hester med større galopp enn Quatro – så jeg er veldig fornøyd med innsatsen.

Det var et sterkt felt den norske ekvipasjen la bak seg, som regjerende olympisk mester Ben Maher og toppryttere som Steve Guerdat og Martin Fuchs.

-Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag – og nå fokuserer jeg på morgendagen. Da skal Grandino ut i Grand Prix’en, sier Geir som stortrives i London, akkurat som han pleier å gjøre. At de ganske unike omgivelsene i Olympia er byttet ut med det par hundreår yngre ExCel synes Geir er helt greit. Britene har klart å holde på atmosfæren, det er mye det samme programmet - men hestene har bedre forhold.

-Det er en veldig bra arena, det er litt mer plass. Det er bedre oppvarming, stallene er fine og alt er mye nærmere, sier Geir.

Resultater