Voltige

Fire norske videre til voltigefinaler

Mens det handler om Nordisk Baltisk mesterskap for sprangrytterne utendørs i danske Hjallerup, er ridehallen på stedet navet for ditto mesterskap når det gjelder voltige. Etter en spennende lørdag står finalen for døren i dag, og der er fire norske utøvere med.

hest / Norges Rytterforbund
Fire norske utøvere er med i dagens finaler i Nordisk Baltisk mesterskap i voltige. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Voltige begynte allerede fredag, med internasjonale klasser. Her var 15 norske utøvere i ilden. Det ble mange gode runder, og flere kunne krysse av for viktige kvalifiseringer – Lova Johansen kvalifiserte seg til CVI2*junior mens Mathilde Hatlevoll Gjennestad og Mathilde Wiig Tveite begge kvalifiserte seg til CVI2* children.

Med seg til Hjallerup for årets nordiske mesterskap, har Norge med 9 juniorer og 2 children-utøvere. Disse starter på 6 ulike hester.

I lørdagens mesterskapsklasser så man igjen mange fine runder på de norske utøverne. – Vi er ekstra stolte over å ha fire utøvere videre til finalen, sier Kristine Jevne Berge som er på plass som chef d'equipe sammen med de norske utøverne. Disse fire er Sindre Nordeide og Ella Bryne Smogeli i junior samt Mathilde Hatlevoll Gjennestad og Bianka Sztaba i children-klassen.

Start- og resultatlister

Relaterte artikler