Filippa feilfri hele veien

Årets innendørsmester i sprang for children ble Jarlsberg og Melsom Rideklubbs Filippa Madicken Thon Finne. Oppskriften var fire feilfrie runder.

av
Rebecca Ballestad-Mender
sprangridning hest
Null hele veien ga gull til Filippa Madicken Thon Finne i INM sprang children 2023. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)
Laster annonse...

Hele 18 ekvipasjer deltok i denne mesterskapsklassen under helgens stevne hos flittige Grenland Ryttersportsklubb. To dagers innsats ledet til to spennede omhoppinger – ene om bronsen og den andre om gull og sølv.

Etter søndagens finalerunder av INM Children 1,15 sponset av Hest og rytter, var det to ekvipasjer som kun hadde nullrunder på bok – foruten Filippa med sin DJ 40 (Diarado/Grandilot, oppdretter Bernd Beeking) hadde også Ingrid Benum Sætern/Demi (Bugatti/Solitair, oppdretter J.N.F. Hekkink) fra Syv Søstre Hestesportsklubb dette i boks. Disse to var med det klare for omhopping om de to gjeveste medaljene, men to ekvipasjer som kuriøst nok hadde 6 feilpoeng etter søndagens to runder fikk oppgaven om å ri om bronse og fjerdeplass. Den som trakk det lengste strået her var Alexandra Pensgård Olsen/Corrada HM (Corrado I/Lordanos, oppdretter Rainer Hartel) fra Sandnes og Jæren Rideklubb. Denne duoen red omhoppingen feilfritt på tiden 35,87 s og sikret seg med det bronsen foran Lova Johansen/Ekras Claqueur (Calido I/Chequer, oppdretter Stutteri Ekra Gård ved Turid Hammer og Per Martens) fra Arendal og Grimstad Rideklubb.

Filippa og DJ 40 var først ute i omhopping om sølv og gull, og la et sterkt press på Ingrid med en feilfri runde på tiden 36,73 s. Ingrid tok hansken og satset og red i mål på tiden 34,14 s, men det gikk en bom i bakken på veien – dermed ble det gull til Filippa og sølv til Ingrid foran Alexandra på bronseplass.

Resultater

På pallen: Gullvinner Filippa Madicken Thon Finne flankert av sølvvinner Ingrid Benum Sætern og bronsevinner Alexandra Pensgård Olsen. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Relaterte artikler

Laster annonse...