Femteplass i Longines Global Champions Tour Grand Prix of Paris

Med to imponerende nullrunder blant verdens toppryttere sikret Geir Gulliksen lørdag kveld ved foten av Eiffeltårnet seg en råsterk femteplass i CSI5* Grand Prix under Longines Global Champions Tour i Paris.

Geir Gulliksen/Equine America Grandino sørget for tidenes beste norske resultat i Grand Prix-klassen under LGCT gjennom tidene i Paris lørdag kveld. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

35 ekvipasjer stilte til start i grunnomgangen i 1,60 m klassen, foran velfylte tribuner i hjertet av den franske hovedstaden. Det var en stor og teknisk krevende bane som møtte utøverne, bygget av den franske banebyggeren Gregory Bodo. Stram makstid gjorde ikke oppgaven noe mindre krevende, og kun syv ekvipasjer klarte den nullen som kreves for å gå videre til omhopping.

Førstemann ut til å klare dette var nettopp rytteren fra Lierskogen – Geir Gulliksen sammen med Equine America Grandino H (Calvino Z/Numero Uno, oppdretter S van der Heijden ). Han fikk følge av et knippe av like erfarne og relativt jevngamle ryttere i form av John Whitaker (GBR), franske Olivier Robert og nederlandske Eric van der Vleuten, dernest to unge, kvinnelige ryttere – Lillie Keenan (USA) og Lily Attwood (GBR) – og så til slutt den som skulle sikre seg vinnersløyfen og en plass i LGCT super finale under GC Prague Playoffs i november – brasilianske Marlon Modolo Zanotelli.

Geir har fra begynnelsen av hatt stor tiltro til Equine America Grandino H, og nå står skimmelen bare mer og mer frem som en stjerne i Geirs hender. De galopperte ut som første ekvipasje ut i omhoppingen og taklet utfordringene med godt med luft til hinderne hele veien. Nullen var et faktum etter en overbevisende runde, og med det la han et press på sine konkurrenter. De to neste gikk inn for et høyere tempo enn Geir, men lyktes ikke med den strategien. Både Whitaker med sin Equine America Unick du Francpart (Zandor/Helios de la Cour II, oppdreter Laurent Baillet) og Olivier med Vivaldi des Meneaux (Chippendale Z/Bamako, oppdretter Valerie Cougouille) fikk med seg en bom på veien, og det måtte en nederlandsk ringrev til for å både gå feilfritt og slå Geirs tid. Eric van der Vleuten/Dreamland (Sunday De Riverland/For Pleasure) gjorde nettopp det - han satt nullen på tiden 39,13 s mot Geirs 41,81.

Keenan og Attwood gjøv begge løs på omhoppingen med ungdommelig mot og lyktes i sin dristighet. Lillie Keenan har en deilig hest i sin Queensland E (Quickfire de Ferann/Socrate de Chivre) og tok raskt ledelsen fra van der Vleuten, men så fløy kun 20 år gamle Lily Attwood forbi sin amerikanske konkurrent og tok ledelsen med sin hest Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro F.C./Omar).

Siste rytter ut var Marlon Modolo Zanotelli på hesten Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semilly/Bamako de Muze, oppdretter Perry de Winter), en hest som siden 2021 har hatt familien Gjelsten som eiere. Zanotelli, som nylig gjestet Drammen og var med på å sikre brasiliansk seier i nasjonshoppingen under Norway Grand Prix, satte hesten i flymodus og seilte uanstrengt og elegant og ikke minst raskt og feilfritt helt opp til øverste plassering, på tiden 36,07 s.

For Geir skulle dagens formidable innsats resultere i en femteplass, og med det sørget han for å prikke inn beste norske resultat i LGCT på toppnivået Grand Prix så langt i denne seriens historie.

Allerede neste helg er det tid for ny LGCT, 30. juni til 2. juli er det Monaco som danner rammene rundt dette stevnet.

Resultat