Feltrittsglede over lagmedaljer

Denne søndagen har vi fått nye norgesmestere og medaljører i feltritt lag, og i år som i fjor gikk det Skedsmo Rideklubbs vei. Både laggull og lagsølv tilfalt arrangørklubben, mens førstelaget fra Ullensaker Rideklubb klinket til med bronse.

Stor glede på lagpallen under NM feltritt på Sørum Fritidsgård - sammen med blant andre TD Anton Granhus. Foto: Helene Gjerde Aamdal
av
Sille Kasin

Med utøvere på hele syv klubblag til start og med kompetent teknisk personell og gode frivillige hjelpere på plass på Sørum Fritidsgård, ble årets NM lag feltritt så absolutt en suksess. Alle tre disipliner ble gjennomført denne søndagen, og flere åpne klasser stod også på programmet.

Et særdeles vellykket NM-arrangement ble det også for Skedsmo Rideklubbs egne mesterskapsryttere. De gjentok nemlig fjorårssuksessen og kapret laggullet også dette året, og var ikke snauere enn at de også red inn til vel fortjent lagsølv. På vinnerlaget deltok Dina Fladeby/ Shadow, Lise Kolby Ranners/ Euforian og Heidi Bratlie Larsen/ SR Lonestar my Hunter, mens sølvlaget bestod av Ingeborg Berven Sundt/ Jovila, Ida Bærøe Bjørn/ Celine og Siren Stausland Espeland/ Herkules. Årets bronsesett gikk til det ene av de to klubblagene fra Ullensaker Rideklubb ved Vildte Aamodt/ Bjørnlund’s Luna, Caroline Nyheim Vidtskues Cabriolet og Andrea Årbogen Sandbakken/ Tarzan, mens det andre laget deres måtte vende hjem medaljeløse. Disse ekvipasjene delte dermed skjebne med lagene fra Starum Hestesportsklubb, Hurdal Hestesportsklubb og Vennesla Rytterforening.

På de tre beste lagene ventet flotte medaljer fra NRYF og også pokal til årets vinnerlag. Foto: Helene Gjerde Aamdal

- Det var selvsagt litt ekstra gøy å vinne både norgesmesterskapene individuelt og lag to år på rad, forteller Heidi Bratlie Larsen. – Vi har hatt en fin dag på stevne, og Skedsmo arrangerte effektivt og veldig bra som vanlig. Det er alltid noe ekstra med å ri på lag, og jeg elsker det, stråler hun og legger til: - Og ekstra gøy når man har så gode lagvenner som Lise og Dina, så klart – og selvfølgelig er det jo spesielt for meg å ha med min Grålle (Eforian) på laget, avslutter ankeret på Skedsmos vinnerlag.

Resultater:

Tre glade gulljenter fra Skedsmo Rideklubb etter et aldri så lite bad i vanngraven - som det seg hør og bør etter å ha vunnet et et norgesmesterskap. Foto: Helene Gjerde Aamdal