Fantastisk god og inspirerende erfaring

- Det er veldig fint å starte utendørssesongen så tidlig, og det sammen med flere av de beste rytterne i verden, forteller ungrytter Hanna Wicklund fra Spania. Her ble den syvende og siste uken av Andalucía Sunshine Tour 2023 avsluttet denne søndagen.

Hanna Wicklund er blant flere norske sprangryttere som har valgt å la hestene finne utendørsformen på kontinentet. Her med Fantomas som virkelig har vist at utendørsformen er på plass. Foto: Moises Basolotte Fotografia
av
Sille Kasin

Etter syv lange uker er den 29. utgaven av Andalucía Sunshine Tour i Vejer de la Frontera , Cadíz, helt sør i Spania kommet til veis ende. Årets utgave som har vært sponset av det spanske departementet for turisme og sport med delfinansiering gjennom EU-midler, har rommet over 3500 hester og 1000 ryttere fra 60 ulike land. Sammen har disse kunnet boltre seg på den 500 hektar store eiendommen Dehesa Montenmedio med blant annet ni gressbaner, tolv allværsbaner, 15 km med turstier, 966 permanente bokser og parkeringsplass for hele 800 lastebiler.

Tidligere i uken ble dette store internasjonale utstillingsvinduet for unghester lukket for siste gang for i år. Etter å ha gjennomført fire feilfrie runder var 186 unge fem, seks og syv år gamle firbente utøvere klare for sine respektive finaler, mens eldre artsfrender har vært i ilden sine siste ganger i CSI1*- og CSI4*-klasser fra torsdag og frem til og med på denne avslutningssøndagen. Gjennom avslutningsuken har de fire kvinnelige rytterne Cecilie Hatteland, Cirsten Cecilie Dohrmann, Hanna Wicklund og Nora El Sayed Hansen representert de norske fargene.

Fra start denne søndagen var alle fire norske en del av startfeltet i CSI4* Equipe Invitational Ladies 1.45m, mens Cecilie Hatteland også deltok i Invitational Tour 1.50m. Her ble resultatet seks feil med den forholdsvis nye førstehesten, 11 år gamle Missy (Gehla’s VDL Emilion x Heartbreaker, som også var ute i CSI4* Big Tour 1.50m på fredag. Torsdag hoppet Tourelle Z (Toulon x Fedor) inn til en fin sjetteplass i CSI4* Medium Tour 1.40m. I denne klassen hoppet også Action Aimee (Action-Breaker x Stakkato) med Nora El Sayd Hansen feilfritt, og det samme gjorde også Infinity HST (Denzel v’t Meulenhof x Odermus) og Punters Lovely (Clinton x Lacantus) med Hanna Wicklund og Helazia (Warriant x Casco) med Cirsten Dohrmann.

En fin plassering som nummer 16 ble det også på Nora El Sayd Hansen og Goldstar (Ukato x Voltaire Pref) i CSI4* Medium Tour 1.30m på torsdag, og Nora ble også plassert som nummer åtte med Action Aimee i sin gruppe i CSI4* Medium Tour 1.40m samme dag.

Regjerende innendørsmester for unge ryttere, Hanna Wicklund, kan også se tilbake på en flott avslutning på årets Sunshine Tour. Av resultatlistene ser vi at landslagsrytteren bør kunne gå nok en flott sesong i møte, for samtlige hester har hoppet stabilt godt i Vejer de la Frontera, uke etter uke. Fredag ble det fire feil med Fantomas (Viceroy T x Peter Pan) i CSI4* Big Tour 1.50m, og i lørdagens CSI4* Small Grand Prix 1.45m ble duoen klokket inn med kun to tidsfeil i grunnomgangen og ble plassert som nummer 19 av i alt 84 startende.

- Det var veldig gøy med plassering i går og kun med én bom ned i 1.50m på torsdag, samt mange fine runder, bekrefter Hanna. - De to månedene her nå har vært utrolig lærerike, og jeg har samlet masse nyttig erfaring for resten av sesongen. Det er veldig fint å starte utendørssesongen så tidlig, og det sammen med flere av de beste rytterne i verden! Det har vært utrolig inspirerende og motiverende å være her og ri på de samme banene som dem hver dag.

Eiendommen Dehesa Montenmedio som årlig huser Analucía Sunshine Tour byr på fantastiske fasiliteter båe for firbente og tobente. Her er Hanna Wicklund på vei ut med Punters Lovely. Foto: Privat

Og at fasilitetene i Dehesa Montenmedio også er eventyrlige, gjør selvsagt også sitt.

- Det er utrolig å ha uendelige muligheter til å starte alle mulige klasser og å kunne ri på 20 (!!) forskjellige baner, forteller Hanna. – Jeg har lært så mye disse seneste ukene og gleder meg vireklig til å fortsette sesongen. Og hestene, de er nå virkelig i toppform, avslutter hun strålende.

Et strålende punktum for denne 29. utgaven av Andalucía Sunshine Tour – riktig nok med vekslende være underveis disse seneste syv ukene – ble også satt gjennom CSI4* Andalucía Grand Prix 1.60m denne søndagen. Her gikk til irske Micahel Pender topps med HHS Calais (Cavalier Royale x O.B.O.S Quality) etter omhopping mot 11 av ialt 49 øvrige ekvipasjer.

Resultater: