Fantastisk avslutning på UR-tiden

Siri Thelle Tønnesen og Bonifatius 8 satte et fantastisk punktum på sin karriere i UR-klassen i stemningsfulle omgivelser i Aachen. – Utrolig gøy å gjøre det så bra ved mitt siste stevne som ung rytter, sier Siri.

Siri Thelle Tønnesen/Bonifatius 8. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Fasit etter Aachen Young Stars på dressurbanen ble to dager over 70 % og en dag tett oppunder for Siri. Tre gode resultater, – tre klasser der Siri og Bonifatius 8 lekte seg blant Europas beste UR-ryttere og rett og slett gjorde det veldig, veldig bra. Å få til det, til glitrende lys og julestemning og ikke minst på en arena med det sagnomsuste navnet «Aachen» - det er stort!

-For meg var dette mitt siste stevne som young rider, så det er utrolig gøy å gjøre det så bra, forteller Siri. – Vi dro hit uten noen forventninger, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme til küren med så mange andre flinke fra Tyskland.

Det har så definitivt vært en maksimal opplevelse på alle måter for Siri. Fabelaktig arena, ditto oppstalling – supert arrangement.

-Det har vært et helt supert stevne, veldig proft hele veien – et helt fantastisk sted – og ikke minst har det vært en veldig hyggelig tur, smiler rytteren.

Hjemme i Norge har avtroppende landslagsleder Kjell Myhre fulgt de to norske rytterne, Siri Thelle Tønnesen og Anine Mørch-Aas, i Aachen.

-Dette var kjempegøy, jeg har fulgt stevnet fra sidelinjen. Etter to år med pandemi og begrenset med stevnetilbud så er det veldig gøy at Siri kommer ut og rir på den måten ved et slikt stevne. Å få muligheten til å ri i Aachen og å få det så godt til, det er helt topp – og det var en suveren avslutning på UR-tiden, sier Kjell.

-Selv om Anine ikke fikk den godfølelsen som hun hadde for eksempel under årets NM, der hun tok gull, så har hun gjort en riktig god jobb i Aachen hun også. Hesten ble spent og det kom feil som kostet - sånn er det iblant, hester er hester. Det er uansett utrolig viktig å komme ut og få erfaring som dette, og denne ekvipasjen har vi ennå et år i UR-klassen, vi gleder oss til neste år på hennes vegne og håper at stevnet i Aachen bare gir dem begge motivasjon til å gyve løs på nye oppgaver!