Tradisjon og fornyelse på Falsterbo

Flere norske ryttere legger også dette året veien til Falsterbo Horse Show, rir på de ikoniske arenaene og tar inn den helt spesielle atmosfæren som årlig råder. For FHS er så mye mer enn «bare» hestefest. Nå er også den internasjonale toppsporten i gang.

Johan Gulliksen er årviss deltaker ved 5*-delen av FHS. Her er han med Harwich VDL under 1. kvalifisering til Longines Falsterbo Grand Prix. Foto: Per Torp/aafoto.dk
av
Sille Kasin

Helt tilbake til 1920 har Falsterbo i Skåne stått som vertskap for hestesportsarrangementer. Med tett opptil tusen hester, et femtitalls klasser, 700 frivillige funksjonærer og like mange hestepassere bare under årets utgave, forstår vi hvorfor FHS sees på som ikonisk. Her er poster på programmet som vi nikker gjenkjennende til fra år til år, men samtidig vokser og utvikles arrangementet stadig, da det er mantraet "tradisjon og fornyelse" som gjelder. Og visste du forresten at Falsterbo er ett av få stevner som både arrangerer toppsport for lag på høyeste nivå, både i sprang og dressur samtidig?

De seneste dagene har fere norske ryttere hatt mål om å nå unghestfinalene i sprang, mens Rasmus Aasland og Mikkel Fredin Nilsen har deltatt i Torstensons Ungdoms Grand Prix 1.40 m/ 1.45 m. Emilie Laumann var norsk representant i 1.45 m Falsterbo Hunting presentert av Vellinge Kommun.

I fjor sikret Mikkel Fredin norsk seier i Grand Prix for ponni under FHS. Nå er han juniorrytter og deltok med Onaa van d' Heerlijkheid. i Torsentsons Young Rider Grand Pric 1.40 m/ 1.45 m. Foto: Per Torp/ aabyfoto.dk
Rasmus Aasland er blant norske ryttere som gjerne rir FHS. Her med Cardigan i Grand Prix-finalen for ungdomsryttere på onsdag. Foto: Per Torp/ aabyfoto.dk

I går, torsdag, startet de internasjonale sprangklassene der Johan Gulliksen og Geir Gulliksen representerer Norge. Den internasjonale sprangdelen av årets FHS toppes med CSIO5* Longines FEI Jumping Nations Cup™ i ettermiddag med åtte nasjonslag til start over to runder med hinderhøyde 1.60 m, publikumsfavoritten Falsterbo Derby presentert av Agria på lørdag og Longines Falsterbo Grand Prix med hinderhøyde 1.60 m på søndag.

På dressurarenaen har Siri Thelle Tønnesen så langt sikret tredjeplass i årets CDI3* U25 Grand Prix og nok en sterk plassering som nummer to i dagens 3*-klasse. Torsdag red Trude Hestengen som deltar ved FHS for tidende gang dette året, seksårsfinalen Folksam Open med Svalegårds Hot Boy. Hun ble nummer fire med 76.097 %. Selina Solberg Vittinghus var norsk deltaker i CDI1* og kunne glede seg over en fin fjerdeplass til 69.794 % i Prix St Georges på fredag.

Trude Hestengen og Svalegårds Hot Boy deltok i sin tredje unghestfinale på Falsterbo dette året. Nå satser ekvipasjen videe mot start i Folksam Open for syvåringer i 2024. Foto: Per Torp/ aabyfoto.dk

Arrangørens hjemmeside med resultater:

Du finner dressurresultatene på online.equipe.no, mens alle internasjonale sprangresultater nå ligger på longinestiming.com.