Ett steg nærmere

Årets store hestefest på Telenor Arena nærmer seg med stormskritt, og snart er det klart hvem som har kvalifisert seg til å ri under Kingsland Oslo Horse Show etter å ha deltatt i ulike cuper og samlet poeng gjennom sesongen. Lørdag ble det ridd for poeng i Arendal.

av
Sille Kasin
Linnea Tomelthy Storstrøm og Billy Lambert stod igjen som vinnere av helgens kvalifisering i Felleskjøpet Champion Cup i Arendal, og har som på bildet her - også tidligere toppet listene. Arkivfoto: NRYF

Under helgens landsstevne i Fevik i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb stod i tillegg til en rekke andre sprangklasser, nest siste av de i alt tolv rundene i Felleskjøpet Champion Cup på programmet. Neste helg avsluttes poengjakten i Grenland, og først da er det klart hvilke 30 ekvipasjer vi får et gjensyn med i perioden 13. – 16. oktober på Telenor Arena. Men faktisk ikke helt - for i tillegg åpnes det for en Very Last Chance til å kvalifisere seg til finalehelgen under selveste KOHS i forkant av dette, nemlig under Bærum Rideklubbs nasjonale stevne på Telenor Arena.

Startfeltet i lørdagens kvalifisering i Arendal rommet 37 ekvipasjer, og at Bærum Rideklubbs ryttere hadde en god dag på jobben i denne 1,20 m-klassen, er i hvert fall sikkert. Blant topp fem endte nemlig hele tre ekvipasjer – med Linnea Tomelthy Storstrøm/ Billy Lambert som vinner, Helena Holmen Brosveet/ Billy Hood som nummer fire og Tine Andenæs Fizz Flb som nummer fem. Mina Krossli Larsren/ Lyx Hästak fra Grenland Ryttersportsklubb ble nummer to, mens Filip Brekke/ Giga Star de Tiji fra Drøbak Rideklubb sikret tredjeplassen.

Deltakerne i årets to ponnicuper med finaler under Kingsland Oslo Horse Show, The Body Shop Cup for kategori 2 og Backe Cup for kategori 1, red også sine runder på lørdag. Sofie Bjerkan Knoff/ Keegan’s Duffy fra Tønsberg og Omegn strøk av gårde med seieren i cuprunden for toere – etterfulgt av Hanna Elisabeth Jackhelln/ Golden Spirit fra Skedsmo Rideklubb og Iselin Assersen Jansen/ Nygaards Fabelagtig fra Sandnes og Jæren Rideklubb. I cupkvalifiseringen for enere der 18 ekvipasjer stilte til start, toppet Andrea Sedivy-Kristiansen/ Treflaeth Bonso fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb listene, mens Amalie Bjordahl Schau/ Sprakling Mr Boomtastic fra Sørkedalen Rideklubb ble nummer to og Sanne Salvesen/ Grangeview Ice Man fra Sandnes og Jæren Rideklubb nummer tre. Plassert ble også Frøydis Aker/ Keady Girl fra Dikemark Rideklubb og Sofie Eriksen/ Lookout Maggie fra Borge Rideklubb som nummer fire og fem.

Både The Body Shop Cup og Backe Cup er skrevet ut i MB og omfatter i alt ti kvalifiseringsstevner. 23.-25. september arrangeres det Last Chance kvalifiseringer under stevnet på Hønefoss. Også for ponniene gis det også en Very Last Chance-mulighet under det nasjonale stevnet i Telenor Arena 6.-8. oktober.

Tidligere har vi snakket med Nina Johnsen, som er sportssjef i Norges Rytterforbund, om hvorfor det er så viktig å ha cuper både for ponni og hest som faste innslag i stevnekalenderen. Les mer om hva hun har å si om dette, og om årets cuper som ender med finaler på Telenor Arena.

Resultater fra helgens stevne:

Poengoversikt for årets cuper: