Et ordentlig godt Mareritt

Sol og vår, ingen utfordrende korona-restriksjoner – distansegleden hadde alle forutsetninger for å blomstre under helgens distanseritt Marerittet, en årlig tradisjon i regi av Gyland Hestesportlag. Og gleden, den blomstret. – Et herlig ritt, stråler en glad stevneleder Kine Belland.

Distansegleden hadde topp vekstvilkår under helgens Marerittet i regi av Gyland Hestesportlag - og gleden blomstret! (Foto: Alf Magne Sjøveian)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Et distanseritt mens kalenderen ennå er nærmere definisjonen av vinter enn vår, kan være utfordrende. Lunefullt vær har mer enn én gang sørget for at Marerittet har gitt litt assosiasjoner til navnets betydning - men ikke i år!

Fantastisk atmosfære

Kine Belland forteller leende: - Ja, det har vært et mareritt å arrangere flere ganger på grunn av snø som har laget utfordringer på stevneplassen. Enten har det vært for mye snø eller for lite snø!

Men i år var alle forhold helt perfekte, både når det gjaldt mengde snø, temperatur og sol.

-Jeg tror at årets ritt er et av våre beste ritt med tanke på atmosfæren, for alle var så lykkelige for vårsolen som gjorde dagen perfekt. I tillegg var alle korona-restriksjoner så godt som borte – alle bare gledet seg over at en ny og bedre sesong var på gang!

Distanse setter rekruttering i forsetet, og derfor var gleden også stor over mange deltagende Indianercup-ryttere og ikke minst seks glade unge ryttere i Minirittet.

Totalt 31 ekvipasjer nøt solen og det flotte terrenget som Gyland Hestesportlag kan by på med sine ritt denne gang.

I LB 50 km var det ni startende, og samtlige fullførte – med påfølgende stor glede over godkjent ritt. Vinnersløyfen gikk til Michelle Bjerland Frustøl/Fakhoor Ibn Farid fra Kvinesdal Rideklubb som fullførte på tiden 03:25:25 med en snittfart på 14,6 km/t. En god nummer to ble Renate Bjerland Frustøl/VA Aishman fra samme rideklubb med tiden 03:25:53 og snittfart 14,57 km/t. Tredjeplassen gikk til Julie Kjørmo/Prince Majeed Malik fra Lund Kjøre- og Rideklubb med tiden 03:26:10 og snittfart 14,55 km/t.

I MB 80 km var det tre startende. Her var det én som fullførte – og som vant – Ingrid Marie Jerdal Lervik/Va Ajana. Ingrid, som representerer Kvinesdal Rideklubb, nøt rittet i totalt fem timer, 51 minutter og 53 sekunder. Snittfarten var 13,64 km/t.

Resultater