Engasjerende slutt fredag kveld

Fredag kveld ble en spesielt underholdende og noe annerledes sprangkveld på NOVA Spektrum arena både for ryttere og publikum – med klasser som vi ikke så ofte verken rir eller ser på stevnearrangementer i vårt eget land.

En godt hoppende Sg's Diamant med kløktige Martine Myhrer Dyngland i salen visste å finne raskeste veien inn til mål i OBAS Take Your Own Line CSI3* Special. Foto. NHF/ Astrid Marie Årdal
av
Sille Kasin

At ryttere på internasjonalt nivå er invitert til å ta en prat om bedømmingsformen i den kommende klassen med dommer, er ikke akkurat hverdagskost. Men så var tilfellet fredag kveld, da arrangøren inviterte til OBAS Take Your Own Line CSI3* Special. Her inviterte nemlig banebyggerteamet med Terje Olsen Nalum, Anders Hafskjold og Fredrik Malm i spissen til en 1.30 m-bane med tolv hinder som alle skulle forseres, og der rytterne selv fikk velge rekkefølgen underveis.

-For meg som dommer ble dette en stressende, men himla kul klasse, for her måtte man jammen være våken og følge med, ler en av de internasjonale FEI-dommerne på plass under Norwegian Horse Festival, svenske Anna Lindquist i etterkant.

Fantastisk morsom ble utvilsomt også klassen for rytter Martine Myhrer Dyngland, hesteeier Ulla Gjøen Bergesen og resten av teamet, da den vakre Diarado-sønnen Sg’s Diamant nærmest cruiste inn til overlegen seier. For det er selvsagt noe helt spesielt å sikre internasjonal seier på eget oppdrett, og også stas som hesteeier å kjenne hesten ut og inn og engasjert følge med fra sidelinjen når det salen koker, og det står om internasjonal seier i Small Tour nummer to av to mulige så langt under selveste Norwegian Horse Festival.

Seieren i årets derbyklasse ved NHF gikk til danske Emil Hallundbæk og Casirus - med vår egen Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro pustende dem i nakken som nummer to. Her med representant for klassens sponsor, GLOBAL TRUCKS og dommer Anna Lundquist. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

Deretter ble et spennende punktum satt sent denne fredagskvelden gjennom nok et sportslig høydepunkt under den pågående førjulshestefesten på Lillestrøm, nemlig GLOBAL TRUCKS Speed Derby CSI3*. Hele 33 ekvipasjer var å finne på startlisten og jaktet verdifulle poeng på Longines verdensranking. Og alle parter – både ryttere og det engasjerte publikummet som heiet én etter én utøver frem på NOVA Spektrum areena, fikk virkelig valuta for pengene, for årets derbybane rommet hele 18 hindre og 20 sprang. Til sist stod kun fire ekvipasjer igjen med feilfrie runder – og raskest av dem alle, danske Emil Hallundbæk og den 13 år gamle Casiro 3-sønnen Casirus. For Geir Gulliksen og spenstige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot x Caletto) holdt det nesten, men ikke helt på tid, og dermed ble andreplassen sikret.

Vi er vant med at Oda Charlotte Lyngvær plukker internasjonale premier på kontinentet, men et er selvsagt ekstra gøy å opppleve dette på hjemmebane, kun ti munutters vei fra barndomshjemmet. Her med Joelina etter sterk tredjeplass i GLOBAL Trucks Speed Derby fredag kvel. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

En opplagt Oda Charlotte Lyngvær på norgesvisitt red inn til en sterk tredjeplass med Joelina (Entertainer x Coriano), mens unge Ada Braaten Johnsen og ti år gamle Plietsch (Perigueux x Coronet Obolensky) også stod for en finfin nullrunde. Dette resultert i en sterk fjerdeplass i kveldens solide derbyfelt.

Ada Braaten Johnsen sikret en flott fjerdeplass med Plietsch i det sterke derbyfeltet fredag kveld og kunne med rette hente smilet frem. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

Resultater:

Arrangørens hjemmeside: