Endringer i det norske EM-laget

Onsdag rir deltagerne ut i det som er første kvalifisering både individuelt og for lag ved EM i sprangridning for seniorer i italienske Milano. I siste liten har det skjedd en endring i det norske laget ved at Cecilie Hatteland og hennes Missy utgår. Det medfører at Norge står med to individuelle ryttere i EM – Victoria Gulliksen og Johan-Sebastian Gulliksen.

Når EM i sprangridning for seniorer om få dager starter i Milano, vil det være uten den norske ekvipasjen Cecilie Hatteland/Missy. (Foto: Andrea Bonoga Bologna)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Når Cecilie Hatteland/Missy nå utgår, gjenstår altså kun Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach og Johan-Sebastian Gulliksen/Harwich VDL. Det betyr at Norge ikke deltar i lagkonkurransen, og med det mistermuligheten til å kvalifisere seg som lag til OL neste år under EM.

Årsaken til at Cecilie Hatteland ser seg nødt til å trekke seg fra mesterskapet er fordi hesten er blitt solgt. Det har vært en tøff avgjørelse å ta for rytteren:

-Det er med tungt hjerte jeg har måttet meddele at Missy er solgt. Det var ikke planen, men det kom et bud vi ikke kunne takke nei til, forteller Cecilie.

Hun fortsetter:

-Jeg vil takke Missy som ga meg muligheten til å være med på det høyeste nivået i sporten vår. Hun har betydd utrolig mye for meg. Jeg vil også takke Norges Rytterforbund og vår lagleder Mikael Kolind for all støtte vi har fått de siste årene og for at vi har fått lov til å være en del av det norske landslaget. Jeg er også takknemlig for at min partner Olivier Bujard, som kjøpte Missy for tre år siden, har gitt meg muligheten til å disponere Missy helt frem til i dag. Vi håper at vi med dette salget åpner flere dører i denne sporten for satsing videre. Jeg er lei meg for at dette går ut over laget, men vi håper å komme tilbake i en sterkere posisjon enn tidligere.

Program EM Milano

  • 30. august: 1. kvalifisering individuelt og lag - resultatet blir omgjort til feilpoeng
  • 31. august: Finale lagkonkurranse runde 1, andre individuelle kvalifisering - de 10 beste lagene og 50 beste individene går videre til fredag
  • 1. september: Finale lagkonkurranse runde 2, andre individuelle kvalifisering - de 25 beste individene går videre til finalen søndag
  • 2. september: CSI2* klasse og show. Fridag for EM-rytterne
  • 3. september. Individuell finale runde 1 og 2

Arrangørens hjemmeside