Endelig masse dressur på Epona igjen

Endelig er det klart for masse dressur som «før i tiden» på Epona Ryttersenter! Sørlandsparken Rideklubb trommer sammen sine krefter og setter i gang med nasjonalt elitestevne denne helgen før det blir et etterlengtet gjensyn med det internasjonale dressurstevnet Norway Open Dressage neste helg. – Vi er glade for å kunne gjøre dette igjen, og det er gøy med masterliste med spennende navn og mange norske Grand Prix-ekvipasjer, fastslår stevneleder Linne Eidsaa.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Startsignalet for årets første elitestevne går fredag klokken 13. Det er arrangørklubbens egne Agnethe Rislå/Vojenslunds Ronaldo som får æren av å sette det i gang, som første startende i MB:2. Så går det slag i slag gjennom helgen, med ponni, unghest, aldersbestemte klasser, paradressur og Grand Prix dressur.

Seks norske ekvipasjer med i internasjonal Grand Prix

Torsdag 28. april er første stevnedag for Norway Open Dressage 2022, med store deler av den norske dressureliten på plass, sammen med ryttere fra Sverige, Danmark og Finland.

To helger på rad med topp dressur, i regi av Sørlandsparken Rideklubb, blir resultatet.

Masterlisten til Norway Open Dressage er noe dressurentusiasten Linne fryder seg over. – Det kommer flere spennende ryttere til oss, utover de norske. Blant annet gleder det oss stort at svenske Carl Hedin legger turen om Sørlandet!

Et annet faktum som fryder et norsk dressurhjerte er det som ser ut til å bli startlisten i torsdagens Grand Prix.

-Jeg vet ikke om det har skjedd før, men vi har altså seks norske ekvipasjer til start i en internasjonal Grand Prix, smiler Linne. – Startfeltet er også stort i denne sammenheng, med 14 startende – og at norske ryttere da utgjør nesten halvparten, det er utrolig gøy!

-Det er utrolig gøy at det ser ut til å bli hele seks norske ekvipasjer med i torsdagens Grand Prix, sier stevneleder for Norway Open Dressage, Linne Eidsaa. (Arkivfoto: NRYF)

Norway Open Dressage gir kvalifiseringsmulighet til VM

Norway Open Dressage rommer drøye 90 ekvipasjer. – Det er ganske så passende i dressursammenheng, da rekker vi å slodde banene, sier Linne.

Flere ryttere har plukket ut stevnet på Epona som en mulighet til viktige kvalifikasjoner. – Vi har to 5*-stjerners dommere her, så det er en del ryttere som kommer hit for å ri for VM-kvalifikasjon. Det er morsomt!

Drøye 90 ekvipasjer har meldt seg til Norway Open Dressage, deriblant svenske Jeanna Högberg som har gjestet Epona før. (Arkivfoto: NRYF)

Puste ut – det kan vi gjøre mandagen etter

Med to lange helger på rad med dressur blir dressurfesten på Epona som en aldri så liten «Dressage Spring Tour». -Elitestevnet har vi alltid den helgen, og at CDI3*-stevnet kommer allerede helgen etter skyldes i hovedsak tilpasning til den internasjonale kalenderen. Vi ligger langt nord, og hvis vi skal tiltrekke oss utenlandske ryttere, så må vi legge vårt stevne slik at det blir attraktivt å reise hit. Vi må tilpasse oss kalenderen, sier Linne. – Vi baserer jo oss på frivillighet, så det krever sitt med to hektiske helger på rad, ikke minst grunnet forarbeidet. Men når vi først er godt i gang med ett dressurstevne, så er det jo fint å slå til med et til – blomstene er ute, stallene er der, railen er ren. Det blir mye å gjøre, men puste ut kan vi gjøre mandagen etter!

Dressurhingsten Mr. Gold G har før tatt Louise Almlund Løkken rundt i flere gode runder under Norway Open Dressage - i 2022 er det Louises datter Emma Løkken som skal tøyle hingsten rundt på Epona, i juniorklassene. (Foto: NRYF)

Stevnelederen fryder seg også over værmeldingen, som sier sol og godt vær. – Sol på Sørlandet og mye dressur – vi gleder oss! Vi er jo litt spente, for det er jo lenge siden sist – nærmere 3 år. Men vi er klare for å dra i land to fine helger med herlig dressur!

Hun legger til et godt poeng til, som beskriver klubbens engasjement for sporten: - Det er jo litt artig, i mai skal ha fire stevner totalt, i tre forskjellige grener!

Klubben følger opp det internasjonale dressurstevnet første helgen i mai med rekrutteringsstevne i sprang med FERD Rideskolecup 8. mai, så følger Landsstevne i kjøring DMP 13.-15. mai før de runder av med D-stevne sprang 26. mai, som følges opp av Elitestevne i sprang for hest og ponni 27.-28. mai.

Vil DU følge dressuren på Epona helgene 20.-24. april og 28. april – 1. mai, så klikk deg inn på ClipMyHorseTV.com (knappen nedenfor) for live sending begge helger.

Start -og resultatlister Elitestevne

Start- og resultatlister Norway Open Dressage