En virkelig sprangbragd

Victoria og Geir Gulliksen deltar for tiden ved ett av verdens mest ikoniske hestesportsarrangementer i Tyskland - Deutsches Spring- und Dressur-Derby Hamburg. Denne lørdagen har vår 32 år gamle sprangstjerne pustet store deler av verdenseliten i nakken gjennom en fenomenal sjetteplass i årets Grand Prix.

av
Sille Kasin
 Victoria Gulliksen/internasjonal sprang Hamburg/ NRYF
Victoria Gulliksen stod for en uhyre sterk prestasjon med Mistral van de Vogelzang under storstevnet i Hamburg denne lørdagen og omkranses av glade støttespillere. Til høyre ser vi pappa Geir, samboer Jordy og mamma Elisabeth. Foto: Privat

Allerede i forkant av CSI5* Grand Prix of Hamburg 1.60 m der startfeltet rommet 50 ekvipasjer denne lørdagen, har både Victoria og Geir Gulliksen gjort seg positivt bemerket. I løpet av de seneste dagene kvalifiserte de seg begge til selve høydepunktet ved femstjernersdelen av stevnet i Klein Flottbek, som ligger i umiddelbar nærhet til elven Elbe. Men da det kom til stykket, valgte kun Victoria å stille til start i den krevende Grand Prix-hoppingen som norske representant med Mistral van de Vogelzang (Elvis Ter Putte x Clinton).

Geir Gulliksen var altså også kvalifisert til start i dagens Grand Prix etter en bunn solid kvalifiseringsrunde i 1.55 m med sin mangeårige makker VDL Groep Quatro på torsdag. Vår erfarne sprangnestor valgte imidlertid å se stevnets hovedklasse fra sidelinjen og heller bistå Victoria fra sidelinjen og heie henne selv og fine Mistral frem, tatt i betraktning at lille store Quatro nå har blitt 18 år.

Victoria og hennes 12 år gamle belgiske varmblodshest entret den ikoniske gressarenaen som har tradisjoner helt tilbake til 1920, sent i dagens startfelt. Dermed ble de også siste duo ut av de i alt 14 ekvipasjene om hadde tatt seg videre til omhoppingen i Frank Rothenbergers mektige 1.60 m-bane. Til stor jubel fra et fulltallig og kyndig publikum smøg en godt hoppende Mistral seg kattemykt over hinder etter hinder på den verdenskjente gressmatten da det gjaldt som mest - uten å være i nærheten av å røre så mye som én enste bom, og gjennom imponerende god og følsom riding fra Victroias side. Dermed ble karrierebeste for Victoria og hennes forholdsvis nye stjernehest sikret gjennom en imponerende sjetteplass ved årets utgave av Deutsches Spring- und Dressur-Derby Hamburg, og vi kan bare glede oss stort til fortsettelsen for disse to.

Victoria Gulliksen ser virkelig ut til å ha en perfekt makker i Mistral van de Vogelzang. Her i etterkant av dagens sterke sjetteplass i CSI5* Grand Prix of Hamburg 1.60 m. Foto: Privat

,Helt til topps i den tradisjonsrike Grand Prix-klassen i Hamburg gikk den jublende glade brasilianeren Yuri Mansur med Miss Blue-Saint Blue Farm (Chacco-Blue x VDL Zirocco Blue), mens alltid like velridende og i dag svært godt fornøyde Steve Guerdat fra Sveits red inn til andreplass med sin egen Lancelotta (Falkenhof’s Lancer x Orlando). Tyske Andre Thieme kapret populær tredjeplass på hjemmebane med DSP Chakaria (Chap x Askari).

Resultater:

Relaterte artikler