Sprang

En veldig kjekk dag å vinne på

Det norske laget ved Longines EEF Nations Cup Martofte red inn seieren og viktige poeng på det danske Stutteri Ask på selveste nasjonaldagen. – En veldig kjekk dag å vinne på, fastslår en glad landslagsleder Mikael Kolind som var på plass som chef d’equipe.

hest / Norges Rytterforbund
Det ble seier, maks poengsum og full uttelling på selveste 17. mai for det norske laget ved Longines EEF Nations Cup Martofte - ved Pål Flam, Therese Søhol Henriksen, Ingrid Gjelsten og Geir Gulliksen med chef d'equipe Mikael Kolind. (Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

I Danmark var ingenting avgjort før siste rytter var ferdig – og da vippet resultatet til Norges fordel i konkurransen som rommet ti deltagende nasjoner. Det norske laget ved Pål Flam/Omonza DC (Elvis Ter Putte/Landadel, oppdretter Ruby De Cooman, eier Stall GP AS), Therese Søhol Henriksen/Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini, oppdretter Stal Het Oosterbrook, eier Kingsrød Trading AS), Ingrid Gjelsten/VDL Edgar M (Arezzo VDL/Marlon, oppdretter E. Meijer og M. Meyer, eier Ingrid Gjelsten) og Geir Gulliksen/Oh la La van Overis (Otangelo/Udarco van Overis, oppdretter Studfarm Overis BVBA, eier Geir Gulliksen) innledet sterkt med kun fire feilpoeng etter første runde. Et absolutt godt resultat, men det var flere lag som sto med 0 til fem feil. I andre runde toppet de norske rytterne sin egen prestasjon og sørget for en null nederst på bunnlinjen. Fasit ble da fire feilpoeng totalt, hvilket holdt til seier foran Sverige med åtte feilpoeng og Danmark med ni helt til slutt.

Alle bidro

Denne nasjonshoppingen var også tellende for nasjonene i region nord, som Norge inngår i. Dermed fikk laget maks poeng – 100 - på første mulighet. I region nord inngår også Danmark, Finland, Latvia, Polen og Sverige.

-Ja, det var en veldig kjekk dag å vinne på. Det var spenning «till the end» her, men altså, det hele var bare helt fantastisk, sier landslagslederen etter en magisk nasjonaldag på dansk grunn. – Det var topp laginnsats, mange feilfrie runder; alle bidro. Therese red dobbelt null, Ingrid innledet med null og fikk deretter fire feil, Pål startet med fire feil og gikk feilfritt i andre og Geir red seg inn igjen og gikk null i andre etter en del feil i første – dette var rett og slett riktig bra. Det var også gøy med skandinavisk på toppen, det er ikke så ofte det skjer.

hest / Norges Rytterforbund
Therese Søhol Henriksen/Santos Z gikk dobbelt null. (Foto:Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen)
hest / Norges Rytterforbund
Ingrid Gjelsten/VDL Edgar M innledet med glitrende god nullrunde og fikk en liten bom i andre runde. (Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen)

hest / Norges Rytterforbund
Pål Flam/Omonza DC presterte sterkt og fulgte opp med nullrunde etter sin innledende firefeils-runde. (Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen)
hest / Norges Rytterforbund
Geir Gulliksen brukte sin rutine til å hente seg inn etter en første runde med flere feil til å gi rom for norsk seier med en feilfri runde med sin Oh la La van Ovaris. (Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen)

Neste poenggivende mulighet skjer på hjemmebane på Gjelsten Arena i Lier 7. juni. – Nå må vi planlegge litt. Det er ganske tett mellom Drammen og semi-finalen i Deauville. Etter denne helgen har vi et lite puslespill å gjøre; så finner vi ut hvem som skal dra hvor, sier Mikael.

En strålende glad Ingrid Gjelsten etter lagseieren sammen med to som er helt sentrale i det å prestere - VDL Edgar M og hestepasser Vilde Sletten. (Foto: Privat)

Resultat

Mye bra

Ved Peelbergen Equestrian Centre i Nederland var også et norsk lag i ilden i dag. Denne nasjonshoppingen var for region Sentral og var dermed ikke poenggivende for Norge. I Nederland inngikk Cecilie Hatteland/Que Pasa JW-LvM (Di Cantero van ter Hulst Z/ I Am Moerhoeve’s Star, oppdretter Jan en Luc Wuytack og Van Meersche, eier Mest Invest DK Aps, Horvath Horses SL, Marit Haarr Skollerud Cox/Katania (Mylord Carthago/Corofino, oppdretter A. Jager, eier Karel Cox Horses BV), Simon Rahbek Yde/Grande (VDL Groep Zagreb/Voltair Pref, oppdretter J. H. Koers, eier Simon Rahbek Yde) og Oda Charlotte Lyngvær/Carabella vd Neyen Z (Carrera VDL/Lux Z, oppdretter Claes, eier Stal Hendrix).
Mens det ble 16 feilpoeng på Cecilie gikk både Marit og Simon feilfritt i første runde. Oda pådro seg fire feilpoeng, og Norge sto med fire feilpoeng totalt. I andre runde trakk Cecilie seg, mens det ble en bom ned på både Marit og Simon samt to ned for Oda. Dermed ble den samlede feilpoengsummen 20 medfulgt av en 11. plass av 13.

hest / Norges Rytterforbund
-Mye bra, men skulle vært litt mindre feil – det var bare akkurat ikke, sier Oda Charlotte Lyngvær som inngikk i det norske laget i Nederland sammen med Cecilie Hatteland, Marit Haarr Skollerud Cox og Simon Rahbek Yde med Cirsten Cecilie Dohrmann som femte rytter. Chef d’equipe var Timothy Hendrix. (Foto: Matilde Tarchiani)

-Det har vært fint her i dag, skulle vært litt færre feil bare, sier Oda. – Det var mye bra, men bare akkurat ikke – marginene var ikke helt på vår side.
Sammen med resten av det norske laget i Nederland, fryder Oda seg over sine kolleger i Danmark. – Det var så kjempegøy med seier i Danmark, og det til og med på 17. mai! Det var helt herlig – og det resultatet fortjente vår landslagsleder Mikael, fastslår rytteren.
Oda roser sine lagkamerater i Nederland etter innsatsen: - Det er en så fin gjeng å ri med, og det er så gøy å ri på lag. Alle støtter hverandre, det er så god stemning. Stevnet her er også så utrolig godt arrangert, og vi var til og med heldige med været – det så litt utrygt ut en stund, men så ble det bra.
Arrangøren hadde fått med seg at det var Norges nasjonaldag. – Ja, vi ble gratulert med dagen både når vi red inn og da laget ble presentert før start, og i restauranten her er det satt frem til en egen skål for Norge, forteller Oda.

Resultat

Relaterte artikler