Sprang

En på alle måter flink arrangør

I løpet av februar har Grenland Ryttersportsklubb satset stort og invitert til to sprangstevner for ponni og hest. - Klubben viser seg nok en gang som en flink arrangør som virkelig går sammen om å stå på for å gjøre stevnene til fine opplevelser for alle involverte, forteller sprangdommer Marianne Tveter i etterkant.

Marie Skei/ sprang/ NRYF
En av de mange langveisfarende rytterne som la veien til Grenland for stevnestart og stevnesuksess denne helgen, var Steinkjer Rideklubbs Marie Skei. I helgen vant hun to klasser, og plukket i tillegg flere premier. Foto: Kristian Strøm
av
Sille Kasin

To helger på rappen har det endelig igjen vært full aktivitet på Vallermyrene Rideanlegg – med ikke mindre enn landsstevner i sprang for ponni og hest to påfølgende helger. Og alle er enige om at begge helger, ble en suksess - med godt oppmøte og stemning deretter.

- Grenland Ryttersportsklubb viser seg nok en gang som en flink arrangør som virkelig går sammen om å stå på for å gjøre stevnene til fine opplevelser for alle involverte, forteller Marianne Tveter. Selv var hun overdommer den første av de to helgene og dommer hele denne andre. Og selv om dagene ble lange – og spesielt da den første av de to helgene, så er det alltid hyggelig å komme til Grenland.

- Stevnene disse helgene har rommet et variert klassetilbud som passet mange av rytterne. Spesielt denne andre helgen inviterte arrangøren til passe lange stevnedager både for utøvere, teknisk personell og støtteapparat. Stevneleder Thea Ahlbom holdt i tøylene på en god måte, og banebygger Bjørn Roar Lykstad som hadde tatt veien helt fra Trøndelag, fortjener spesielt noen godord, forteller den erfarne sprangsommeren som også er leder av NRYFs sprangstildommerkomité. – Banene hans var veldig fine – med passe vanskelighetsgrad og lengde, og med gode rideveier. Gøy har det også vært å oppleve så mange flinke ryttere på både ponni og hest, og flere av dem kom også langveis fra, legger hun til. Og spesielt hyggelig for arrangørklubben var det vel kanskje for eksempel at både 1.35m -klassen på lørdag og også 1.40m-klassen på søndag ble vunnet av klubbens egen Silje Ludvigsen Dalen, som jo virkelig har stått på or klubben gjennom mange, mange år?

En annen som hadde all grunn til å glede seg over helgens resultater, var blant andre Steinkjer Rideklubbs Marie Skei. På i alt ti starter innkasserte hun nemlig hele syv premier på tre forskjellige hester, og blant disse ble det to seiere. Og da gjør det vel lite at man må tilbringe noen timer i hestelastebil på vinterglatte veier for å kunne ri i nettopp Grenland?

Resultater første helg:

Resultater andre helg:

Relaterte artikler