Dressur

En helg fylt av rytterglede for alle på Starum

Begge de to ridehusene ble tatt i bruk da Starum Hestesportsklubb inviterte til dressurstevner i flertall i helgen. På programmet sto nemlig både elitestevne, D-stevne og internt klubbstevne. – Takk til alle ridelærere og frivillige som står på for å føre god hestekunnskap videre. Livet er virkelig bedre med hest, oppsummerer Helle Øveraasen fra arrangørklubben etter en helg fylt med rytterglede for alle på Starum.

hest / Norges Rytterforbund
Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

I den store hallen var railen tatt frem for L/E-stevne, i det lille ridehuset var rekruttering som var det bankende hjertet for aktivitetene. Starum viste seg frem i vakker vinterskrud, lørdagen ble magisk med kombinasjonen snødekket landskap og solskinn som vakker ramme rundt det hele.

Takk til alle ridelærere og frivillige som står på for å føre god hestekunnskap videre. Dette er livslang læring som vil hjelpe barna på mange plan i livet. Livet er virkelig bedre med hest!

Helle Øveraasen, hestemamma fra Starum Hestesportsklubb

hest / Norges Rytterforbund
Foto: Elizabeth Farbrot

Gode prosenter i den store hallen

Med en gjeng med frivillige som skaper god stemning, ledet av en dreven stevneleder i form av Lene Juliussen, er utgangspunktet godt for et vellykket stevne. Legg til at det konstant dufter varm bakst og rykende varm kaffe i kafeteriaen, der man i varme omgivelser kan nyte utsikt inn til hallen. Det meldes med andre ord om topp stevne fra sidelinjen på Starum.

Sportslig var det mange svært gode prestasjoner, selv om startlistene så tidlig på året ennå var av litt beskjeden størrelse. Josefine Amanda Hilling/Black Diamond (Dante Weltino/Jazz Time, oppdretter Gottfried Vorwerk Jr) fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag) sto for to gode program på lille-tur nivå, det ble dobbelt seier etter sterk innsats både i Prix St. Georges og Intermediaire I til henholdsvis 70,132 og 71,711 %.

hest / Norges Rytterforbund
Josefine Amanda Hilling red inn to sterke seire på rad i lille-tur. (Foto: Elizabeth Farbrot)

Paraklassene rommet ryttere med navn velkjente fra toppsporten. Kirsten Vik fra Lysefjorden Rideklubb har en lovende hest i sin syv år gamle Bonfire (Buckingham/Larerano, oppdretter Peter Engel), og i helgens nivåklasse FEI Para Grand Prix Test ble det både seier og andreplass til 69,039 % og 67,764 %. Anita Henni Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) fra Bruråk Hestesportsklubb ble nummer to lørdag og vant søndag, med henholdsvis 68,125 % og 71,419 %. Klassen bød også på et hyggelig gjensyn med Tonje Lundqvist fra Orkdal Rideklubb som gjorde god innsats med sin åtte år gamle Anton24 Firfod (Herluf Firfod/Blue Hors Hertug).

hest / Norges Rytterforbund
Kirsten Vik kunne smile etter en vellykket tur over fjellet fra vest til øst - pararytteren viste frem sin lovende Bonfire på beste måte, til en seier og en andreplass. (Foto: Elizabeth Farbrot)

hest / Norges Rytterforbund
Dommer Astrid Eva Horn kunne lørdag gi vinnerrosetten til arrangørklubbens Ann Kristin Hoff for seier i VB:1 med hesten Halmtofte Rucola (Skovens Rafael/Kaiser Wilhelm, oppdretter Hanne Brebøl og Ole Thorsen). (Foto: Elizabeth Farbrot)

hest / Norges Rytterforbund
Gjøvik Rideklubbs Louise Haadem Rudland kunne gi tommel opp etter seier i lagprogram for junior lørdag, med en ganske så lokal hest - Alfas Olympus (Coronado II/Landlyst Sir Barry). Med Lise og Alf Kjetil Andresen som oppdrettere er Olympus født nærmest rundt svingen for Starum. Denne ekvipasjen vant også det individuelle programmet søndag. (Foto: Elizabeth Farbrot)

hest / Norges Rytterforbund
Fine stevnedager på Starum ble toppet med hygge i kafeteriaen, der Kirsti Johansen med et bredt smil hele dagen sørget for at det hele tiden duftet nybakt og rykende varm kaffe. (Foto: Elizabeth Farbrot)

Vinterdager som varmet på flere måter


I det lille ridehuset var det hektisk aktivitet i helgen, med både D-stevne og internt klubbstevne. Helgen rommet 58 deltagere i alt fra ryttertest til MB:3. Klubbens Helle Øveraasen oppsummerer de to stevnedagene på Starum slik:

«Endelig ble stevnesesongen igjen åpnet på Norsk Hestesenter! Vi gleder oss til et nytt år med hesteglede og nye minner. I helgen kunne vi se alt fra rekrutteringsklasser med ryttere ned til seks år til noen av landets beste ekvipasjer. Etter en vinter med et mørkt teppe over dressursporten, var det deilig å vekkes opp til det som er den virkelige hesteverdenen for mange.

I det lille ridehuset ble det vist stort mot i små kropper. Smilende barn, en rørt tåre i øyekroken til morfar, takknemlighet og fulle tribuner. For en hesteinteressert mamma varmer det så godt å se varmen og fellesskapet som la seg som et varmt teppe i det ærverdige ridehuset.

Takk til alle ridelærere og frivillige som står på for å føre god hestekunnskap videre. Dette er livslang læring som vil hjelpe barna på mange plan i livet. Livet er virkelig bedre med hest!»

hest / Norges Rytterforbund
- For en hesteinteressert mamma varmer det så godt å se varmen og fellesskapet som la seg som et varmt teppe i det ærverdige ridehuset, sier Helle Øveraasen. (Foto: Privat)
hest / Norges Rytterforbund
En av helgens fantastiske firbente. (Foto Privat)
hest / Norges Rytterforbund

Takk til alle ridelærere og frivillige som står på for å føre god hestekunnskap videre. Dette er livslang læring som vil hjelpe barna på mange plan i livet. Livet er virkelig bedre med hest!

Helle Øveraasen, hestemamma fra Starum Hestesportsklubb

Resultater Elitestevne

Resultater D-stevne/klubbstevne

Relaterte artikler