En god første runde for Ella i Belgia

Ved helgens internasjonale voltige-stevne i Grote-Brogel, Belgia, er det én norsk deltager – junioren Ella Bryne Smogeli. Hennes mål er VM-kvalifisering, og første del av helgens oppgave – det obligatoriske programmet – er vel overstått. – Jeg hadde en god første runde som jeg er fornøyd med, sier Ella.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ella Bryne Smogeli, her med hesten Nyhedegaards Latifa under NM i fjor, er en av deltagerne ved helgens CVI2*-stevne i Belgia - og har VM for juniorer som mål. (Foto: Arne Apeland)

Ella var med hesten Wallis (Pardon/Iglesias) og Nienke de Wolff som longør en av 32 startende i dagens CVI2* klasse for juniorer. Innsatsen i det obligatoriske programmet resulterte i 6,692 sammenlagt. Hesten Wallis presterte også meget godt, dommer A som vurderer hestene, ga den hele 7,480 hvilket var femte beste hestekarakter. Dagens totalsum for Ella holdt til en 16. plass, vinner ble nederlandske Sam Dos Santos med hesten Doemaar (Vivaldi/Caritas, oppdretter Arno van de Ven) og med Rian Pierik som longør. Dos Santos var i særklasse og vant med 8,262 foran amerikanske Emi Yang med hesten Sunday Song (Sandro Hit/Weltfriede og med Lasse Kristensen som longør som fikk 7,467.

-Jeg er ganske så fornøyd med dagen, jeg hadde en god første runde som jeg er fornøyd med og hesten var mega god, sier Ella. – Jeg satt igjen med en god følelse, men så klart er det alltid noe som kan bli litt bedre!

Lørdag er det tid for freestyle, og det er karakteren sammenlagt for både det obligatoriske programmet og freestyle som teller i forhold til VM-kvalifisering. For å kunne krysse av i boken for en kvalifisering, må den summen være over 6,5.

Men Ella tenker klokelig mest på å ha det gøy fremfor å fokusere på tall.

-Jeg prøver å ikke tenke så mye på kvalifisering for da kan man kjenne på mye press. Dette er også det første internasjonale stevnet i år, så jeg tar det litt som det kommer, sier den unge utøveren.

Hun starter på lånt hest i Belgia. – Det er Nienke Dewolff sin hest. Jeg har hatt samarbeid med Nienke i snart to år, og jeg har vært på treningsleire hos henne i Nederland og har konkurrert hennes hester før. Jeg digger å ha et samarbeid med henne, og hun har hjulpet meg masse – hun er en av grunnene til at jeg har kommet meg hit! Forberedelsene til nå har bare vært å få så jevnlige treninger som mulig, jeg har vært flere ganger i Nederland for trening og hatt ukentlig video-trening med Nienke, pluss vanlige treninger som vi har hjemme, forteller Ella.

Ella er start nummer 23 i lørdagens freestyle for juniorer som begynner klokken 13.10. Det streames live fra stevnet på ClipMyHorseTV.com

Start- og resultatlister