Para

En god dag for de norske pararytterne

Fredagen i Riesenbeck bød på andre dag av lagkonkurransen for pararytterne. Regjerende europamester Nederland tok laggullet foran Tyskland og Storbritannia. For Norges del var det ikke forventninger om noen medalje, men lagkonkurransen slo likevel ut til fordel for Norge. Og lørdag får vi en, kanskje to, norske pararyttere med i freestyle-finalen.

Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund er videre til lørdagens freestyle. (Foto: Lukasz Kowalski)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Med fire sterke ekvipasjer, hvorav en mesterskapsdebuterte til hele 79,730 % - så var gullet soleklart for Nederland med 232,637 %. Tyskland sikret seg sølvet med 226,637 %, mens det britiske laget var relativt hakk i hæl på bronseplass med sine 222,663 %.

-Jeg er utrolig glad og jeg er mer enn stolt, jeg har ryttere som presterer under press, og de må gjøre det ved hvert stevne. Dette er det aldri noen garanti for, men igjen har de vist at de klarer det. Det gjør meg særdeles stolt over å kunne være trygg på så utrolig god ridning av rytterne, sier den nederlandske landslagstreneren Joyce Heutink Speaking.

Medaljevinnerne - gull til Nederland, sølv til Tyskland og bronse til Storbritannia. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

De norske resultatene

Den norske landslagslederen Ingeborg Simensen er også fornøyd med sine lagryttere. Sammenlagt ble det en 11. plass for laget. Christina Marcussen red inn 67,342 % med sin Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Vedding Nielsen, betty Rasmussen) i grad V. I grad IV fikk Hege Størseth/Hønnerups Lidell (Don Olymbrio/Classic, oppdretter Stutteri Hønnerup) 67 % og Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir, oppdretter Jørgen Jacobsen) fikk 68,243% - og torsdag red Ann Cathrin Lübbe inn 72,667 % med La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg, oppdretter Stutteri Majlund).

– Dagen i dag ble en mye bedre dag enn det vi hadde for to dager siden. Vi visste at vi ikke hadde noen sjanse til medalje uten Jens, sier Ingeborg. - Ann Cathrin presterte i går, og i dag var det tre fine runder av Christina, Hege og Anita. Christina debuterer og hennes hest er bare syv år, nå skal den hjem og bare bli sterkere – den har fått masse skryt og er en hest for fremtiden. I år visste vi at de ikke var medaljekandidater, men…

Når ting gikk litt på tverke for Hege og Anita onsdag, var det godt at pilene pekte oppover igjen i dag. – Det er bra at de hadde en bedre dag, det er viktig å få med seg en god runde, sier Ingeborg og kan fortelle at for Heges del er spenningen ikke over. – Hun er første reserve til küren i morgen, hesten henne skal til trot up i morgen – så får vi se om det blir start!

Anita Hennie Johsen/Lindegaard Lucky klatret opp til drøye 68 % i dagens klasse. (Foto: Lukasz Kowalski)

En resultatliste til Norges fordel

Ingeborg er fornøyd med resultatlisten, og da er det Paralympics neste år hun tenker på. – Det er til vår fordel at Sverige ble best av de som ikke allerede er kvalifisert – det er de som tar den plassen som EM gir. Dermed forsvinner de ut av rankingen, og da har vi bare Østerrike foran oss – og det er jo minst to lag på rankinglisten som får lag-slot. Så det ser bra ut for oss!

Det kan selvsagt ennå skje endringer. Endelig liste er klar 31.desember. – Det er kan jo komme noen nasjoner opp bakfra, det er noen stevner igjen, blant annet i Holland i desember, et sted vi vurderer å reise. For rankingen er det de to beste lagresultatene som teller, og vi har to gode lagresultater fra Nordisk og fra Vallensbæk. Så det kan være at Holland blir et stevne for ryttere som ønsker å være sikre individuelt. Men vi får se, nå er det to stevner i Øst-Europa og et Storbritannia, vi får se hva som skjer etter det. Uansett er det nå en ganske god sjanse for at vi får med et lag i Paris.

Nå står en dag igjen for pararytterne – lørdag med freestylefinale. Ann Cathrin Lübbe med sin La Costa Majlund har starttid klokken 10.00 i grad II klassen.

Start- og resultatlister

Relaterte artikler