En fantastisk mesterskapshelg

- Det har vært en helt fantastisk helg og veldig, veldig gøy. Og at det skulle holde til førsteplass, betyr overraskende mye, forteller Camilla Frey. MG-rytteren er rykende fersk norgesmestermester i NM par sammen med makker Lise Tofteberg.

av
Sille Kasin
Skuterud Rideklubbs Lise Tofteberg og Camilla Frey viste seg å være gull verdt som par - sammen med ponniene Jamaica og Charlie. Foto: Privat

For første gang på mange, mange på lang tid har Mounted Games-utøvere igjen gjestet Vallermyrene Rideanlegg, der vanligvis Grenland Ryttersportsklubb hyppig inviterer til sprang- og dressurstevner, og iblant også til nasjonale mesterskap i disse to grenene. For denne helgen har nemlig NM par i MG stått på programmet - med Ski MGA, Kongsberg Rideklubb og Sportsutvalget MG som arrangører.

En helt fantastisk helg

- Det har vært en helt fantastisk helg og veldig, veldig gøy, bekrefter Skuterud Rideklubbs Camilla Frey. Hun er den ene halvdelen av årets gullpar i MG, mens Lise Tofteberg er den andre.

– Ponniene har gått helt klokkerent, og vi to – Lise Tofteberg på Jamaica og jeg selv på Charlie – samarbeidet så godt underveis. Vi snakket både godt sammen med ponniene våre og også sammen, vi to ryttere, og vi var flinke til å løse utfordringene som meldte seg der og da, smiler Camilla. – Vi fokuserte på å holde oss til planen og snakket taktikk underveis, men klarte samtidig å bevare roen. Og at det skulle holde til førsteplass, betyr overraskende mye, og vi turte ikke helt å kjenne på det før det var offisielt, humrer hun.

Fine fasiliteter

Og selv mesterskapsarrangement, det gikk også riktig så bra – med værguder som til og med var på utøvernes og arrangørenes side, til tross for dystre spådommer på forhånd.

-Anlegget her på Vallermyrene byr jo ikke på all verdens plass, for det er litt trangt, påpeker Camilla. – Men vi snakket mye sammen i forkant, vi ryttere, arrangører, dommere og annet teknisk personell, så sikkerheten ble ivaretatt på beste vis, forsikrer den erfarne MG-utøveren. – Fasilitetene her var riktig fine, og underlaget var helt topp å ri på. Det fortalte både egne knær og ankler og også ponniene våre, smiler hun.

Erfarne ringrever

Selv begynte Camilla Frey med Mounted Games i 2014, og i løpet av disse årene har det blitt mange mesterskapsmedaljer både i sølv og bronse. Men karrierens første offisielle NM-tittel og aller første NM-gull, kom altså med seieren denne helgen, mens makker Lise Tofteberg, som har enda lengre fartstid i sporten og en allerede betydelig medaljesamling fra mesterskap å se tilbake på, forsvarte fjorårsseier og NM-tittelen i par – men i fjor med Andreas Berger som andre halvdel.

- Ponnien min, Charlie, er 25 år nå og sportens eldste, mens jeg selv er eldste aktive konkurranserytter, forteller Camilla. - Charlie har vært helt fantastisk denne helgen og også gjennom hele sesongen. Vi deltok blant annet med landslaget i Frankrike under VM og var veldig fornøyde. Og vi har også plukket med oss et par titler tidligere i sesongen. Men dette var jammen ikke gitt på forhånd. For Charlie fikk kolikk og ble satt litt tilbake akkurat da Norge stengte ned under pandemien, og det tok lang tid før han var tilbake i konkurranseform. Det var derfor veldig spennende å se om det holdt, men vi har jobbet jevnt og trutt, og jeg er derfor ekstra glad over at jeg klarte å få ham frisk, sier hun takknemlig.

Spenning til siste slutt

Fire par gikk videre til årets A-finale, og spenningen vedvarte til siste slutt – akkurat så fartsfylt og engasjerende som en mesterkapsfinale i Mounted Games kan og bør være. Til sist ble årets gullsett vunnet med 32 poeng.

-Det ble en veldig jevn finale, og ingenting var avgjort før siste race, bekrefter Camilla. -Så her kunne man ikke hvile på laurbærene, men måtte holde fokus og konsentrasjon til siste slutt, avslutter hun blidt.

De øvrige medaljene i årets NM par gikk alle til utøvere fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb. Linn Prime med ponnien Ely og Vibeke Johansen med Rebell sikret parsølvet med 30 poeng, mens Sara Naper Nilsen med Oh My Sweet Chiquita og Jeanette Hyving med Buddy kapret bronsesettet med 24.

Resultater:

Linn Prime med Ely og Vibeke Johansen med Rebell sikret sølvmedaljene under årets NM par på Vallermyrene. Foto: Privat
Sara Naper Nilsen med Oh My Sweet Chiquita og Jeanette Hyving med Buddy vant slaget om årets bronsesett. Foto: Privat