Sprang

En drøm som har gått i oppfyllelse

Det norske ponni kategori 2 laget har satt et solid avtrykk på årets nordiske mesterskap, og til sist var det Ella Homme Claussen som ble den lagrytteren som fikk en individuell medalje rundt halsen. God innsats sammen med ponnien Kantje’s Wilson resulterte i sølv. Med det gikk en drøm i oppfyllelse for Ella.

hest / Norges Rytterforbund
Ella Homme Claussen vant den individuelle sølvmedaljen i Nordisk Baltisk mesterskap sprang for ponni kategori 2, gullet gikk til danske Ingrid Christine Laursen og bronsen til svenske Hannah Blomberg. (Foto: Dansk Rideforbund)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Fredag ble det et imponerende godt laggull på ponni kategori 2-rytterne, så sto individuell finale i 1,15 m for døren lørdag under årets Nordisk Baltiske mesterskap i danske Hjallerup.
Med strålende resultat gjennom de foregående stevnedagene lå flere norske ryttere svært godt an. Både Ella Homme Claussen og Hermine Bjune Skogevall/Coolfin Daisy sto med bare null i protokollen, kun én annen konkurrent hadde like godt resultat, danske Ingrid Christine Laursen/Djinn d’as de Pic.
Ella var tredje siste rytter til start når det hele skulle avgjøres, og igjen viste hun og Wilson storform. Det gikk glitrende godt helt til siste linje, der en liten bom gikk i bakken på oxeren. Danske Laursen var neste ut. Med feilfri runde la hun et sterkt press på Hermine som siste ut til start. Etter glitrende god ridning og innsats dagene opp mot denne avgjørende runden, valgte imidlertid Daisy å si at det fikk rekke for denne gangen og to stopp førte til at medaljesjansen røk. Fasit ble derfor gull til danske Laursen, foran Ella Homme Claussen/Kantje’s Wilson. Svenske Hannah Blomberg/Hemby’s Florian klatret opp til bronsemedalje, tett fulgte av Sofie Bjerkan Knoff/Keegan’s Duffy på fjerdeplass og Amalie Margrethe Rieber-Mohn/Mayfield Welfenkrone på femteplass. Deretter fulgte Hermine Bjune-Skogevall/Coolfin Daisy på 11. plass.

Med et laggull og et individuelt sølv, var Ella Homme Claussen strålende fornøyd:

-Jeg er super-fornøyd med ponnien, han har hoppet helt fantastisk, smiler medaljøren. - Det vi har oppnådd i helgen er en stor drøm som har gått i oppfyllelse!

-En drøm som har gått i oppfyllelse, sier Ella Homme Claussen om laggull og individuelt sølv i Nordisk. Hun takker ponnien sin, Kantje's Wilson. - Han har hoppet helt fantastisk! (Foto: Privat)

To norske ekvipasjer deltok i lørdagens trøstefinale; Wilma Tjälldën/FH Contador ble nummer tre i denne klassen, mens Hanna Elisabeth Jakhelln/Golden Spirit dessverre ble eliminert.

Resultater

Relaterte artikler