En betydningsfull hestefest for Norge

14.-16. oktober skjer det igjen – Kingsland Oslo Horse Show setter i galopp, med alt fra shettisgalopp til World Cup. Dagene i Telenor Arena er en boost for den norske ryttergleden, det være seg om man er deltager selv, frivillig eller blant publikum. Dette høydepunktet er stort – og også viktig for norsk ryttersport.

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

For mange er Kingsland Oslo Horse Show noe som alltid har vært der – andre husker godt starten på det hele tilbake på 90-tallet. Siden 1992 har Oslo vært arenaen for åpningen av den vest-europeiske World Cup-sesongen, et faktum som har hatt stor betydning for norsk ryttersport. Ved at en nasjon får tildelt og arrangerer et World Cup-stevne, får man også invitasjon for nasjonens ryttere til de andre World Cup-stevnene. På den måten virker Kingsland Oslo Horse Show som en døråpner ut i verden for norske ryttere, det gir en mulighet til å ri blant de aller beste.

Oslo setter World Cup-sesongen i gang

Longines FEI World Cup ™ er en av de viktigste begivenhetene for ryttersporten i løpet av vintersesongen, det er det internasjonale rytterforbundets innendørs flaggskip. I løpet av sesongen 2022/2023 arrangeres det 14 World Cup-kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen.

Det begynner i Oslo, så følger Helsinki (20.-23. oktober), Lyon (26. oktober-30. oktober), Verona (3.-6. november), Stuttgart (9.-13. november), Madrid (24.-27. november), La Coruña (2.-4. desember), London (14.-18. desember), Mechelen (26.-30. desember), Basel (12.-15. januar), Leipzig (19.-22. januar), Amsterdam (26.-29.januar), Bordeaux (2.-4. februar) og Gøteborg (23.-26. februar). Finalen går i Omaha, USA, 4. til 8. april.

Det du trenger å vite om Kingsland Oslo Horse Show 2022

Dagene i Telenor Arena er fylt med hest fra morgen til kveld - og mye, mye mer! Klikk deg inn her for å se programmet og få med deg nyheter fra arrangøren:

Kingsland Oslo Horse Show