Emma Løkken nummer 12 i verden

Med sin sterke innsats under EM for juniorer har dressurrytter Emma Løkken tatt store steg oppover på FEI Dressage World Youth Ranking liste. Nå er hun nummer 12 i verden blant juniorene.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

1745 pene poeng er summen som ligger bak Emmas plassering på rankinglisten, poeng hun har ridd inn sammen med sin velgående Mr Gold G (Milan/Lobster, oppdretter Gitte L. Andersen).

I løpet av juli måned kan Emma skilte med seier i Nordisk Baltisk mesterskap på hjemmebane som første internasjonale resultat. Deretter var det EM i Kronberg som gjaldt for den unge rytteren fra Oppdal Hestesportsklubb. Etter de to innledende plasseringene som nummer 28 og 16 tok ekvipasjen til slutt en imponerende 13. plass i finalen.

Til sammen har det ført til at duoen har klatret 13 plasser oppover – de har hoppet fra å være nummer 25 på listen etter juni måned til nå å ligge som nummer 12 på rankingen, en liste som rommer 436 juniorryttere fra hele verden.

- Emma jobber målrettet mot sine mål og bare imponerer hele veien. Hennes prestasjoner er resultatet av egen innsats sammen med god systematisk trening med hennes mor Louise Almlund Løkken. For å utvikle seg og ri mot fremgang, er det utrolig viktig å ha en god trener, det er utrolig viktig å ha en plan for treningen og å ha det hele i et system – dette er teamet Emma & Louise et flott eksempel på. Vi er stolte over denne ekvipasjen og gratulerer dem så mye med denne fine plasseringen på rankingen, sier Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund.

Rankingen toppes av britiske Myles Graham/Nibeley Union Hit (Nibeley Union Jack/Snadro Hit, oppdretter Bernerd Eley) med 1895 poeng, foran danske Annabelle Rehn/Vestervangs Garson (De Noir/Ragazzo, oppdretter Martin Klavsen) med 1875 poeng.

FEI Dressage World Youth Ranking-J

Emma Løkken sammen med sin mor og trener (og hestepasser!) Louise Almlund Løkken.