Ponni-EM i Polen for tredje gang

For flere av de norske ponnirytterne har EM-deltakelse 2022 vært et stort mål. Nå er NRYFs uttak klart, og vi vet hvem som kan ruste seg til Polen-ferd for å representere Norge i begynnelsen av august.

For tredje gang står Strzegom i Polen som arrangør av europamesterskapene for ponni i dressur, feltritt og sprang, denne gangen i tidsrommet 3. - 7. august. Foto: Mariusz Chmieliński
av
Sille Kasin

I alt åtte unge ponniryttere har nå fått beskjeden fra Norges Rytterforbund som de lenge har håpet på, og kanskje også ventet på. Uttaket til europamesterskapene for ponni 2022 i Strzegom i Polen er nemlig nå klart, og Norge vil denne gangen være representert i to av de tre grenene, nemlig dressur og sprang.

Følgende ryttere er tatt ut til å representere Norge under årets europamesterskap i dressur for ponni:

Troy Grønvold Belgen/ Strandgaards Dance Forever, Skedsmo Rideklubb

Celine Granli/ Davidoff, Solber Rytterklubb

Thea Victoria Harlem/ Schermeer’s Hof Simba, Borge Rideklubb

Mira Antonsen Hjelle/ Filur Af Groenagergaard, Moldegaard Ryttersportsklubb

Følgende ryttere er tatt ut til å representere Norge under årets europamesterskap i sprang for ponni:

Julie Årebrot Skai/ Shannons Joy, Søndre Nordstrand Rideklubb

Linne Aamodt Fosse/ Touchy Subject, Arendal og Grimstad Rideklubb

Mikkel Fredin Nilsen/ Attyrory Warrior, Kragrø Rideklubb

Rasmus Aasland/ Gaoth Mhara Lad/ Poetics Foura, Tønsberg og Omegn Rideklubb

I en pressemelding uttaler arrangøren følgende:

Medaljekampen under FEIs europamesterskap for ponni 2022 vil nok en gang bli avgjort i Polen.

I løpet av den første uken av august vil medaljekampen i EM for ponni foregå på hippodromen i Moravia. Det er tredje gang at mesterskapene for ponni blir avholdt i Strzegom. For arrangøren er det å skulle gjennomføre mesterskap samtidig i tre ulike disipliner et virkelig løft, men for alle venner av hestesport vil det å kunne oppleve knivingen blant dressurryttere, feltrittutøvere og sprangryttere på ett sted og til én og samme tid bli en unik opplevelse, uttaler Marcin Konarski, leder av organisasjonskomiteen.

På arenaene i Moravia vil utøvere mellom 12 og 16 år konkurrere på ponnier, det vil si hester opp til 149 cm i mankehøyde. Omtrent 150 unge ryttere vil delta. Den endelige listen over utøvere vil bli offentliggjort den 29. juli.

Under åpningsseremonien vil alle nasjonslag bli presentert. Deretter begynner selve konkurransene den 3. august og pågår i fem dager. Dressurutøverne vil være først i ilden, og årets første medaljører vil bli hyllet torsdag den 4. august.

Adgang til arrangementet vil være gratis.