Else-Victorias Dark Boy startfeltets eldste – og eneste helt feilfrie

Det var bare én ponni i lørdagens MB+5 for ponni kategori II, presentert av Body Shop, som gikk to faser helt feilfritt. Det var Else-Victoria Syversen Verstegens 25 år gamle Dark Boy – feltets eldste ponni. – Han lærer meg så mye, sier rytteren om Dark Boy – som her også forteller om hvordan hun holder sin godt voksne ponni frisk og glad.

Else-Victoria Syversen Verstegen var med Dark Boy - feltets eldste med sine 25 år - eneste med dobbelt null lørdagens MB for ponni kategori 2. (Foto: Astrid Marie Årdal/Equine Sport Photography)
av
Rebecca Ballestad-Mender
Laster annonse...

Tre av de 11 startende i klassen kom videre til andre fase i lørdagens klasse. For Madel Kirkevoll/Herbies Double Trouble ble det to stopp, og med det en tredjeplass. Sofie Bjerkan Knoff/Keegan’s Duffy (Stendieks Darco/Kanudos xx) fikk åtte feil i andre fase og ble nummer to – mens Else-Victoria og Dark Boy klatret helt til topps med sine to feilfrie runder.

Sofie Bjerkan Knoff/Keegan's Duffy tok andreplassen i klassen. (Foto: NRYF)

Ville så veldig gjerne ha en sløyfe

-Det var litt skummelt, for jeg toucha veldig mange bommer – og det var siste dagen, så jeg var veldig redd for å ikke få noen sløyfe, sa Else-Victoria etter at seieren var et faktum.

Rytteren forteller om dagene i Telenor Arena:

- Vi fikk et riv første dag, og så et stopp og et riv andre dagen. Jeg var litt lei meg da, men ellers var det bra – så nå har det gått over. Det føles veldig, veldig fint å ha fått både sløyfe og et vinnerdekken, sier Else-Victoria som deltar i Kingsland Oslo Horse Show for første gang.

Drømmen var å få en sløyfe under Kingsland Oslo Horse Show - Else-Victoria fikk både det og vinnerdekken sammen med 25 år gamle Dark Boy. (Foto: Astrid Marie Årdal/Equine Sport Photography)

Fokus på frisk og glad seniorhest

Dagene ved Kingsland Oslo Horse Show er ganske annerledes enn hverdagen hjemme på småbruket i Eidskog for Dark Boy. Hverdagen til Dark Boy er ganske langt fra den urbane tilværelsen på Fornebu.

Familien Syversen Verstegen bor på et småbruk i Eidskog: - Vi har hestene hjemme, de er masse ute og vi har ingen ridehall å ri i, så det blir på ridebanen eller på jordet, forteller mamma Els Marie Verstegen.

For 3 år siden, da Else-Victoria var 9 år gammel, kom Dark Boy inn i livet til familien – da var han altså 22 år gammel. På de tre årene har læremesteren tatt sin unge rytter trygt ut på konkurransebanene, og familien er nøye med å legge til rette for at seniorhesten tas godt vare på.

-Han går fem dager i uken, mye på tur og på variert underlag. Det er mest tur, vi hopper ikke så mye – for hoppe, det kan han jo, sier Else-Victoria som er så heldig å ha flere ponnier å ri også.

Gøy å ri cup

Å ri The Body Shop Cup, med Kingsland Oslo Horse Show som mål, har vært kjempegøy synes Else-Victoria. – Det har vært veldig fint – og vi har bare gjort det dårlig en gang! I Arendal så vant vi, sier rytteren.

-Det er veldig gøy å reise rundt i landet, prøve andre stevneplasser, ha det sosialt sammen med andre ponniryttere – det har vært kjempegøy, istemmer Els Marie som selv har ridd hele sitt liv. -Men jeg har ikke hatt nerver til å konkurrere, så jeg tar heller trenerrollen!

Om det å være ponnimamma – og en viktig filosofi

Å være mamma til en i sporten er imidlertid ikke så mye mindre utfordrende for nervene.

– I dag ble jeg helt skjelven! Jeg blir rett og slett så veldig nervøs, så jeg må bare holde meg litt unna. Jeg ser på når hun rir, men holder meg litt på avstand, ler ponnimamma’n og fortsetter med det som er en viktig filosofi når det gjelder ridning:

- Jeg vet at Else-Victoria klarer det hvis hun gjør det riktig. Og går det feil, så er det stort sett hennes feil, ikke ponniens – det er vi veldig bevisste på.

Els Marie Verstegen kombinerer rollen ponnimamma og trener, og sammen med Else-Victoria har de filosofien klar: - Går det feil, er det stort sett rytterens feil, ikke ponniens! (Foto: NRYF)

Dark Boy gir meg som rytter så mye glede

Og om noen tenker over navnet Verstegen og med det kjenner igjen en sprangrytter og trener i Arendal, så er det selvsagt helt rett. Louise Pamela Verstegn er Els Maries søster. – Else-Victoria er i Arendal en måned hver sommer, og da rir hun en uke for Peter (Flam) og resten for Louise, smiler Els Marie.

I dag gjorde Else-Victoria tingene helt riktig, og dermed satt det to nuller og et vinnerdekken. Gleden er stor – over Dark Boy.

-Han er veldig snill og hjelper meg mye, lærer meg mye. Som rytter gir han meg så mye glede!

Start- og resultatlister

Laster annonse...