Duket for lag-NM i feltritt

Klokken 10 lørdag formiddag ris den første midtlinjen under helgens feltrittstevne i regi av Ullensaker Rideklubb – og med det settes enda en mesterskapshelg i gang. Årets lag-NM byr på både hestelag og ponnilag.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Det er Stall Eikeberg og Flatner terrengbane som danner rammene rundt helgens mesterskap som Ullensaker Rideklubb har påtatt seg å arrangere. Totalt er det ti deltagende lag med under mesterskapshelgen. Fire av disse utgjøres av hestelag, mens man i år ikke bare kan glede seg over at det er ponnilag med – det er hele seks ponnilag av dem også!

De fire hestelagene utgjøres av tre klubber; arrangørlaget sørger selv for to, mens Asker Rideklubb og Holmestrand og Omegn Rideklubb er de to øvrige. Blant ponniene er det ryttere fra litt spredt omkring i landet som har lagglede ganger tre å se frem til i helgene. Klubbene som er representert i mesterskapet er Starum Hestesportsklubb, Konglungen Rideklubb, Tomter Rideklubb, Hasle Hestesportsklubb, Brekka Rideklubb og Skedsmo Rideklubb.

Litt ekstra imponerende allerede før start er det faktum at blant ponnirytterne er det flere som gjør det for lag i et nasjonalt mesterskap i flere grener. Iselin Victoria Øverberg Gjersten/Vognmandgårdens Anytime (Polsbury Powerpoint/Vognmandgårdens Firelight) var en del av det gullvinnende laget til Skedsmo Rideklubb på dressurbanen sist helg, og Starum Hestesportsklubbs Mia Enger Juliussen/Skoglys Zevs (Elmholt Neptun/Luckington) gjorde en god innsats for sin klubb i samme mesterskap.

Dressurprøven i helgens lag-NM feltritt gjøres lørdag i ridehuset ved Stall Eikeberg, så følger sprangprøven kort tid etter. Søndag står terrengprøven på Flatner for tur, den begynner klokken 12.

Start- og resultatlister