Drømmestevnet ble en realitet

-Vi har hatt fire fulle dager med klasser fra morgen til kveld, på to baner, med et snitt på over 100 startende per dag! Initiativtaker Maja Farup fikk endelig arrangert det hun har hatt lyst til i flere år.

Vinnere av Hööks avd. Moss MA-cup, her avbildet (fra venstre) med Celine Karstensen / Don Priamos (2. plass), dommer Lena Mårtensson fra Sverige, Elina Lundblad / Skjæløys Zackarias (vinner), Ida Ammerud (representant fra Hööks avd Moss), Kristine Westergård / JJ Riccolino (3. plass) og dommer Elisabeth Wermé også fra Sverige. Foto: Maria Dias Guttormsen
av
Åse-Berit Jamne

Etter å ha vært på flere flotte stevner i Sverige, også som dommer, fikk Maja Farup inspirasjon til å gjøre noe lignende i Norge. - Jeg har i flere år hatt lyst til å arrangere et skikkelig stort stevne - med cuper som involverer alle, og som alle har lyst til å ri på, forteller initiativtakeren bak TUNE dressurcup 2022.

Men hun opplever at det ofte er få funksjonærer å spille på i klubbene, og at om man skal arrangere stevner er man nødt til å gjøre de mest nødvendige tingene først. - Det å ha en skikkelig dugnadsgjeng er mangelvare, og derfor har stevnedrømmen kun blitt med tanken.

Inntil i fjor høst. Alt endret seg, da hun luftet ideen for to nøkkelpersoner i Råde og Onsøy Rideklubb (RORK) - en klubb med slagordet «Klubben for alle». Klubbleder Kristoffer Tvete og Linda Endrestad tente på ideen og ville ha med RORK på å realisere drømmen om et stevne for nettopp, alle.

Roser dugnadsånden

Ettersom RORK allerede er en velfungerende klubb med gode stevnerutiner og mange dyktige dugnadsarbeidere med flere års stevneerfaring, kunne Maja ta på seg drømmevervet som cupansvarlig og bidra til at stevnet ble skikkelig gøy. Det blir ofte enda mer moro når man er flere, så Moss og Omegn Hestesportklubb (MOHSK) ble overtalt til å ha de to innledende rundene i cupene. På den måten ble TUNE dressurcup 2022 en realitet.

- Det ville ikke vært mulig å arrangere dette uten en sånn gjeng i bakhånd, bedyrer Maja som i tillegg til Linda Bjerkan vil rose klubbleder Kristoffer Tvete som stilte opp i sekreteriatet også hos MOHSK i de to første avdelingene.

Med sitt «dream team» i ryggen ble det satt opp to helger med cuper fra og med LC til og med VB. Første og andre avdeling gikk av stabelen på MOHSK sitt stevne 14. - 15. mai, mens finalen fant sted på RORK sitt stevne i helgen som var. Med over hundre startende hver dag, fordelt på to baner og klasser fra morgen til kveld, var nok Maja ikke alene om å ha sitt drømmestevne.

Kristoffer Tvete var godt fornøyd med stevnet. - Vi hadde 34 påmeldte i LC, som nesten må være rekord. Våre mange flinke medlemmer stilte opp selv om stevnet begynte kl 08 og var ferdig kl 18. De to svenske Grand Prix-dommerne Lena Mårtensson og Elisabeth Wermé var også godt fornøyd med stevnet, og stilte opp som dommere på kjepphestküren. Alle cupene hadde finale søndag med premieutdeling til hest, og her stilte nesten alle sponsorene opp for å dele ut premier i sine cuper. TUNE dressurcup 2022 ble virkelig en suksess, og er noe vi absolutt skal sørge for at blir en tradisjon fremover, konkluderer en fornøyd klubbleder.

Grand Prix kür - åpen for alle

Og, direkte inspirert av svenskene, ble det også avholdt en Grand Prix kür for kjepphester kvelden før finaledagen. Maja, som selv deltok på hesten Bon Jovi i MA:1 og Prix St. Georges under stevnet, debuterte i Grand Prix kür med sin kjepphest Jon Bovi. - Det var skikkelig moro, og det ble godt mottatt. Jeg tror flere av rytterne ble inspirert til å delta neste år, så dette blir bare enda bedre, smiler Maja.

Team Steward bestående av Jeanette Kristiansen og Aase Laila Delmark Andersen forsøker å finne mangler i utstyret til medkonkurrent Maja Farup. Heldigvis var både sporer, nesereim og bitt i orden (foto: Linda Bjerkan).

Ja, for konklusjonen bør vel ikke komme som en stor overraskelse. Det er bare å forberede seg på TUNE dressurcup 2023 - og da er det kanskje også cup i VA?

-Det er så mange mennesker i kulissene som gjør alt for å legge til rette

Arrangørene har mange de ønsker å berømme.

Det har vært så mange flinke og blide ryttere med flotte hester innom begge stevnehelgene!


En stor takk sendes til Tune Ridesenter, Moss og Omegn Hestesportklubb, dommerne, alle funksjonærene fra begge klubbene, teknisk personell og ikke minst sponsorene som sørget for at det ble delt ut flotte premier i alle cupnivåene.

Men den største takken sendes uavkortet til alle de frivillige som har jobbet dugnad - det var de som fikk arrangementet til å gå knirkefritt. De har tatt seg av parkering, frakte protokoller, innslipp, sjekke hester, slodding av baner, å skape godt humør, lage mat - ja, alle små og store oppgaver som må gjøres for at et stevne skal bli en realitet.

Ekstra honnør til stewardene

Denne gangen er det stewardene Aase Laila Andersen og Jeanette Kristiansen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

- De yter stor service for absolutt alle på stevneplassen, ikke minst overfor hestene. Med stor fokus på god hestevelferd, har de også mye omsorg for sine medmennesker. Det være seg ryttere, foreldre, publikum og oss som jobber som frivillig på stevnene. Med Laila og Jeanette på plass er alt under kontroll på en rettferdig måte, understreker Linda Bjerkan.

Hun har et ønske som vi nok alle kan ta lærdom av, og vi lar henne få siste ord: - Husk å sette pris på alle som hjelper til på stevneplassen!

Stevnet var også fullstappet av sportslige høydepunkter, ta en titt på resultatlistene fra stevnene.