Dressur

Dressursølv til Mathilde og Rio

De norske seniorrytterne presterte sterkt i dagens Grand Prix Special under Nordisk Baltisk mesterskap i Danmark – Mathilde Merethe Klaesson red seg helt til sølvplass. – Jeg er veldig fornøyd, Rio var en stjerne som vanlig, smilte sølvvinneren.

Sølvvinner i Grand Prix Special i Nordisk Baltisk mesterskap dressur senior - Mathilde Merethe Klaesson. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var jevnt over et godt program duoen Mathilde og Sandbæks Rio EL stod for i dagens Grand Prix Special. Den 14 år gamle vallaken (Skovens Rafael/De Noir, oppdretter Eigil Kirkegaard Nielsen) går med letthet og god bæring. Det ble en dyr feil på dem i et galoppbytte på kortsiden, men ellers var programmet ganske så prikkfritt. Sølvmedaljen ble deres med 71,234 %. Gullvinner ble danske Rikke Dupont/Grand Galiano (Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro, oppdretter Lotte og Gert Buchhave) med 72,745 %. Bronsen gikk til finske Mikaela Soratie/Invincible (Charmeur/Holland’s Golden Boy, oppdretter F.J. Panneman) med 70,042 %.

-Jeg er veldig fornøyd med dagens program, sier sølvvinneren. -Jeg tok av Rio ørehetta i dag, så jeg hadde litt mer energi, og heldigvis ble det ikke for mye. Det ble et uhell i byttet på den ene kortsiden – det ble litt dyrt, men ellers så var det nok en av de bedre specialene vi har gjort. Jeg r veldig fornøyd, Rio var en stjerne som vanlig – og det var veldig gøy at det gikk så bra med de norske også!

Fra å lage et føll til å konkurrere Grand Prix

Catharina Lorentzen Lund var kun et lite steg fra å ta plass på pallen hun også. Med 68,639 % ble hun og hjemmeavlede Thiara de Lorentzia (Blue Hors Zack/Omas Lemond, oppdretter Connie Carine Lorentzen) nummer fire. Rytteren var godt fornøyd med sin «hjemmelagede» Grand Prix-hest:
- I dag følte jeg at Thiara var powerful og klar for å gi gass for hvert steg. Hun blir mer og mer selvsikker og sterk i psyken, lik moren sin*. Thiara var på nett helt fra oppvarmingen til slutt i dag, og jeg er så stolt, smiler Catharina. – Det er en helt fantastisk følelse å vite at veien fra det å lage et føll fra sin egen topphest til å faktisk konkurrere Grand Prix med gode resultater i et mesterskap, vite at veien vår bare er halvveis – det er en drøm som har blitt til virkelighet! Det er også utrolig kult å være med på laget og kunne hevde oss i toppen under Nordisk mesterskap. Jeg er strålende fornøyd og gleder meg til veien videre!

hest / Norges Rytterforbund
Thiara var på nett helt fra oppvarmingen til slutt i dag, og jeg er så stolt, smiler Catharina Lorentzen Lund etter fjerdeplassen i GPS. (Foto: NRYF)

Bare et par hakk unna Catharina Lorentzen Lund kom Cathrine Rasmussen, som med sin hjemmeavlede Kleppenhus Jazzoline (Jazz/Blue Hors Don Schufro) ble nummer seks med 67,192 %. Trude Hestengen/Kick Pleasure (Sezuan 2/Wynto, oppdretter W.L. Plaisier) ble nummer 13 med 63,4895.

*Omas Thara, som Catharina blant annet tok gull og sølv i junior-NM og hadde plasseringer opp til VB. Ekvipasjen deltok også i junior-EM i 2009.

De norske ponniene

I ponniklassen torsdag ble Ingse Hagevik/Nørlunds Diamond i dag nummer 10 med 66,982 %. Lis Helena Savannah Andreassen/Mr Bojengel red inn 66,036 % og ble nummer 12, mens Sofia Cabal Berglund/Leah’s Girl ble nummer 15 med 64,099 % og Mathea Berg Sandnes nummer 16 med 63,374%. Ingse Hagevik, Lis Helena Savannah Andreassen og Sofia Cabal Berglund deltok i dagens freestyle. For Ingse ble resultatet er 69,225 % og en åttendeplass. Lis Helena fulgte hakk i hæl med 69,175 % mens Sofia ble nummer 12 med 64 %.

Relaterte artikler