Dobbelt i topp for Emilie Østbø i Arendal

Emilie Østbø/Karlina van de Hoeve tok like godt to seire av to mulige under helgens L-stevne for hest og ponni hos Arendal og Grimstad Rideklubb.

Emilie Østbø/Karlina van de Hoeve sikret seg seier både lørdag og søndag i 1,30 m/1,35 m. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Første seier satt lørdag kveld, da hinderhøyden lå på 1,30 m. Rask og feilfri var Emilie og hennes 12 år gamle hoppe e. Gold Fever van T Heike/Conterno fra Sandnes og Jæren, og med 68,75 s tok de seieren i klassen mot nest beste som ble Nick Benterman/Jelsina HX e. Don Diablo HX/Lupicor fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb. Disse galopperte feilfritt over målstreken på 73,38 s.

Søndag red Emelie nesten på en prikk like fort, da var hinderhøyden hevet til 1,35 m. Null feil og tiden 68,94 s var oppskriften på seier denne dagen.

Helgens desidert største klasse var lørdagens 1,10 m. Storfornøyd vinner av denne etter dobbelt null og sterk omhopping ble Hanne Mcbride/Ilvy e. Zambesi TN fra Follo Hestesportsklubb. En god nummer to ble hjemmerytter Alexandra Steiro Rørvik/Ugana van Scherpen Donder Z e. Ugano Sitte/Amethist.

1,40 m klassen var stevnets høyeste klasse. Mikkel Flam satte sitt sterke preg på det seks ekvipasjer store feltet ved å utgjøre halvparten av dem. Han toppet klassen med Conthasox e. Conthargos/Baloubet du Rouet som eneste i klassen med to nullrunder.

På ponnisiden fulgte Kristina Collum Wallin samme oppskrift som Emelie Østbø og tok like godt to seire med en og samme ponni – med Hot Pursuit vant ekvipasjen fra Grenland Ryttersportsklubb ponni kategori I lørdag og MB+5 på søndag.

Helgens LB for ponni kategori 3 og 2 på lørdag var den største klassen i løpet av stevnedagene i Fevik, her gikk Alma Broch Stenseth til topps med Bo-Peeps Fairytale e. Brierdene Gwilliam/Lechlade Quince ttil topps foran klubbvenninne Oda Hermine Eiken/Bjerregårds Fighter e. Bjerregårds Tayer/Cennen Schubert. Begge disse to gikk dobbelt null, men i omhoppingen var Alma suveren og knep seieren med en margin på drøye to sekunder.