Disse vant World Cup-finalen i Basel

Det ble Tyskland og Italia som dominerte under World Cup-finalen i voltige i Basel, Sveits, i helgen. Med toppkarakterer sikret Tyskland seg seier både i kvinne- og herreklassen, mens en italiensk duo tok seieren i Pas de Deux.

av
Rebecca Ballestad-Mender
voltige / hest / Norges Rytterforbund
Longines CHI Classics Basel inneholdt World Cup-finalen i voltige, med tre klasser. I kvinneklassen vant Kathrin Meyer (GER) med ny personlig rekord. (Foto: FEI)

Det var herrene som satte finalen i gang. Franske Theo Gardies ble belønnet med 8,808 samlet sin innsats sammen med hesten Sir Sensation (Sir Fidergold/Florestan) og Sebastian Langlois. Tyske Viktor Brüsewitz/Goldjunge, longør Jaqueline Schöntech var nest sist ut, men han nådde ikke opp mot Gardies score og måtte ta til takke med en tredjeplass. Da var det opp til Jannik Heiland (GER) om det skulle bli fransk eller tysk seier. Han slo til med et strøkent program med hesten Dark Beluga FRH (De Niro/Akzent II)/longør Barbara Rosiny. Med personlig rekord på 8,917 tok de seieren i finalen.
-Fantastiske forhold, og jeg hadde to virkelig gode runder – og Beluga er min «once in a lifetime hest, sa Jannik etter seieren.

Tyske Jannik Heiland viste strøkent program med hesten Dark Beluga FRH (De Niro/Akzent II)/longør Barbara Rosiny. (Foto: FEI)

Ny World Cup-tittel til Meyer

I kvinneklassen var det regjerende mester Kathrin Meyer (GER) som knivet om seieren med Alina Ross, også hun fra Tyskland. Begge hadde med seg ny freestyle og nye artistiske konsepter. Kathrin med hesten San Classico S (Sancisco/Donatelli 2)– og mor Sonja Meyer som longør – viste seg frem herlig følelsesfullt og harmonisk og sørget like godt for personlig rekord også hun. Med en score på 8,503 var det opp til Alina som til tross for høy vanskelighetsgrad og ferdighet ikke klarte å stå for den helt perfekte gjennomføringen med Goldjunge og Jaqueline Schönteich som longør. Med 8,311 ble det andreplass på Alina.
Tredjeplassen gikk til sveitsiske Ilona Hannich/Rayo de la Luz, longør Kurt Bischofsberger.

Tyske Kathrin Meyer vant finalen med personlig beste. (Foto: FEI)

Minste mulige margin mellom de to beste

Det var Pas de Deux som sto sist på finale-programmet – og for en avslutning. Sveitsiske Zoe Maruccio og Syra Schmid med hesten Latino v. Forst CH (Landjuweel St. Hubert/Reichsgraf) og longør Michael Heuer jobbet sammen i komplett balanse og fikk publikum til å smile bredt av begeistring. Dommerne belønnet paret med 8,168, men det ble "bare" tredjeplass ut av det.
Det skulle være de små marginers dag i Basel. Tysklands duo Diana Harwardt og Peter Künne/DSP Sir Lau Lau (Samba Hit/Diamir) og Andrea Harwardt som longør trollbandt publikum og endte på 8,549 hvilket la et stort press på det italienske paret som sist ut til start.

Men, med kreativitet, uttrykk og en endeløs rekke av kompliserte kombinasjoner, alt utført i fullstendig harmoni, kom Rebecca Greggio og Davide Zanella/Orlando Tancredi (Athletico I/Gran Corrado) med Claudia Peterson som longør seg gjennom sitt program. Sammen med en særdeles godt tilpasset musikk klarte italienerne akkurat å dytte Tyskland ned fra øverst på pallen. Det skilte kun 0,047 mellom nummer en og to – italienske Rebecca og Davide tok seieren med 8,596.

-Vi er utrolig glade. I fjor hadde vi et tøft år, og vi har jobbet hardt og ønsket å bare nyte denne konkurransen, sa Rebecca.

Med en margin på kun 0,047 poeng til Tyskland, ble det seier til Rebecca Greggio og Davide Zanella fra Italia i Pas de Deux. (Foto: FEI)

Resultater

Relaterte artikler