Fag og fakta

Disse tre klubbene får 40 000 kroner hver til en Agria naturbane

Lørdag kveld i forbindelse med familieshowet under Kingsland Oslo Horse Show kunne Marianne Einarsen Broholm fra Agria Dyreforsikring og Kjell Myhre fra Norges Rytterforbund dele ut totalt 120 000 kroner til tre rideklubber, øremerket etablering av en Agria naturbane. De tre klubbene som mottok 40 000 kroner hver er i år Atlungstad Rideklubb, Vaadan Hestesportsklubb og Grenland Ryttersportsklubb.

Marianne Broholm Einarsen fra Agria Dyreforsikring og Kjell Myhre fra Norges Rytterforbund ga lørdag kveld Jeronica Negård Sætervik og Emilie Øvergård, fra henholdsvis Grenland Ryttersportsklubb og Atlungstad Rideklubb, det synlige beviset på at de var tildelt 40 000 kroner til en Agria Naturbane. Vaadan Hestesportsklubb hadde ikke mulighet til å møte personlig i Telenor Arena. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Agria Naturbane er et viktig ledd i #stopphalthet-kampanje hvor Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund ønsker å inspirere til variert trening av hesten og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg.

Hestens helse og holdbarhet i høysete

- Agria Naturbane er en del av #stopphalthet kampanjen til Agria og NRYF. Dette handler om hestevelferd, sunne, friske og glade hester og ryttere som koser seg ute i naturen på en trygg måte, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

-Agria Naturbane setter hestens helse og holdbarhet i høysete. Dette er noe både vi Norges Rytterforbund og Agria Dyreforsikring brenner for. At flere rideklubber kan ta i bruk mulighetene de har rundt seg for hestens beste er god hestevelferd i praksis, sier Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.

-Vi gratulerer Atlungstad Rideklubb, Vaadan Hestesportsklubb og Grenland Ryttersportsklubb med tildelingen som vil gi både hestene og rytterne stor glede.

. Dette -Agria Naturbane handler om hestevelferd, sunne, friske og glade hester og ryttere som koser seg ute i naturen på en trygg måte, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring. (Foto: Agria)

Viktige midler og takknemlige mottagere

Sammen med Kjell Myhre fra Norges Rytterforbund delte Marianne Einarsen Broholm, i Agria Dyreforsikring, lørdag kveld ut det synlige beviset på at Atlungstad Rideklubb, Vaadan Hestesportsklubb og Grenland Ryttersportsklubb er de tre klubbene som av årets søkere får 40 000 kroner.

Mens Vaadan Hestesportsklubb ikke hadde mulighet til personlig tilstedeværelse lørdag kveld, kunne Emilie Øvergård, styremedlem og ungdomsrepresentant i Atlungstad Rideklubb og Jeronica Negård Sætervik, styremedlem i Grenland Ryttersportsklubb gå ut i arenaen og motta bildet som viser tildelingen av midler – og en førstehjelpskoffert til hest fra Agria.

Det var to stolte og glade klubbrepresentanter som kunne konstatere at det var deres klubbs tur i år.

Jeronica fra Grenland Ryttersportsklubb forteller om at dette er kjærkomne midler som vil bety mye for at klubben skal kunne gi et bedre tilbud. Klubben har et flott anlegg, men mulighetene til å ri ut i naturen er mer begrenset.

-Vi har et litt dårlig tilbud rundt der vi er, har to ridehus og to utebaner, men vi har veldig dårlig turområder, så det å kunne få utvikle dette, vil bety veldig mye for anlegget, sier Jeronica. - At dette ble en realitet – det føles veldig deilig, og det er så mange glade i klubben nå. Det er jo en drøm å i det hele kunne få motta dette! Vi har store planer og har muligheter til å utvikle dette som vil gi bedre mulighet til å ri mer ut i naturen hos oss. Vi gleder oss enormt, og på vegne av hele Grenland Ryttersportsklubb så er det bare å si tusen, tusen takk. Vi gleder oss til fremtiden og har masse store planer.

Atlungstad Rideklubb ligger landlig og vakkert til langs Mjøsa, med mye areal rundt seg som kan brukes som et godt grunnlag til en Agria naturbane.

-Vi har ganske stort område der banen kan gå, vi vil bruke noe av beiteområdet – vi har veldig gode muligheter til å lage en fin naturbane, sier Emilie og påpeker at de ser at en Agria naturbane vil gi verdi til klubben og hestene på flere måter. - Dette vil øke samholdet i klubben også, at flere vil få komme seg ut i variert terreng – og friske og sunne hester er veldig viktig!

Ny søkerunde neste år

Første gang det ble delt ut midler til Agria naturbane var i 2020, etter en stor oppslutning rundt søkeprosessen. Dette gjentok seg i 2021, og på bakgrunn av dette ønsket Agria og Norges Rytterforbund å videreføre konseptet også for 2022. Derfor ble det åpnet for en ny søkeprosess i sommer slik at rideklubber tilsluttet forbundet kunne søke om støtte til å etablere eller oppgradere en naturbane.

Tre glade vinnere i 2022 er et faktum – men neste år vil det være nye muligheter for klubber rundt om i landet.

-Dette vil vi fortsette med, så det er bare å tenke søknader for neste år, sier Marianne Brohol Einarsen.

Det vil i løpet av neste år åpnes for å sende søknader for klubber tilsluttet forbundet. Følg med på agria.no og rytter.no!

#Stopphalthet

Hvert år rammes mange hester av skader på bein og høver. Med kampanjen #stopphalthet ønsker Agria sammen med Norges Rytterforbund å øke kunnskapen om halthet og hestens helse og velferd. Et viktig mål er økt fokus på holdbart hestehold hos ryttere og hesteeiere gjennom inspirasjon og informasjon.

Les mer om #Stopphalthet her!

Relaterte artikler